Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ 10ημερη ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ είναι αναγκαίος ο μισθός του Ιανουαρίου για να είναι σε θέση να πληρώσουν.

Σε προσπάθεια δε αποφυγής της απεργίας που ανακοίνωσαν οι εφοριακοί (29 και 30/12) και αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στα κρατικά ταμεία, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος θα συναντηθεί εκτάκτως με τους εκπροσώπους τους την Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.

Επίσης θα ισχύσει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ. Θα τους δοθεί δηλαδή η δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.

Επίσης, με την εκτύπωση απο την ιστοσελίδα του ΤAXIS ( www.gsis.gr) του ειδοποιητηρίου για την πληρωμή των σημάτων τελών κυκλοφορίας μπορούν να προσέρχονται σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δ.Ο.Υ οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έλαβαν ή έχασαν το αρχικό ειδοποιητήριο.

Το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του διευκρινίζει ότι τα εκτυπωμένα ειδοποιητήρια μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις Δ.Ο.Υ για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Αξίζει να σημειωθεί αν η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες ΙΧ, συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα γυρίσει μπούμερανγκ για το Δημόσιο και τα κρατικά έσοδα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τριπλασιασμό σε σχέση με πέρυσι του αριθμού των ιδιοκτητών ΙΧ που θα καταθέσουν πινακίδες.

Συνάντηση Βενιζέλου με εφοριακούς για την 48ωρη απεργία

Σε έκτακτη συνάντηση προχωρούν την Τετάρτη οι εφοριακοί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ.Βενιζέλο σε μια προσπάθεια εύρεσης λύσης στα προβλήματά τους, ώστε να αποφευχθεί η πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν οι εφοριακοί στον υπουργό Οικονομικών είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τα εξής:

* Η διάλυση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

* Η άδικη φορολογική πολιτική

* Οι εφεδρείες - απολύσεις που έγιναν και αυτές που σχεδιάζονται να γίνουν.

* Η δραματική μείωση των αποδοχών

* Η έλλειψη διαχρονικά πολιτικής βούλησης θεσμοθέτησης νόμων και αποφάσεων, πλήρους διαφάνειας, για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

* Η έλλειψη διαλόγου και η μη αποδοχή εκ μέρους της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας των προτάσεων των εφοριακών.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου