Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ : "ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΑΛΗΝΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ"

Την διαπίστωση ότι "το εμπάργκο σε φάρμακα, αλλά και η πιστωτική ασφυξία από την πλευρά των πολυεθνικών του φαρμάκου, αλλά και των τραπεζών, σε συνδυασμό με την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών ταμείων, έχει οδηγήσει χιλιάδες φαρμακοποιούς στη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας, αφού αδυνατούν να προπληρώσουν προκειμένου να αγοράσουν φάρμακα", έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή ενημέρωσή του από το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.



Στη δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι επικρατεί "κατάσταση φρίκης" σε ορισμένες περιπτώσεις καθώς "εχουμε φτάσει να έχουμε κρούσματα ασφαλισμένων, καρκινοπαθών που δεν βρίσκουν φάρμακα στα φαρμακεία του ΙΚΑ και κάνουν μέχρι και 20 ημέρες προκειμένου να βρουν φάρμακα, παρακαλώντας στο τέλος κάποιον γνωστό τους φαρμακοποιό να προπληρώσει αυτός φάρμακα αξίας χιλίων, δύο χιλιάδων ευρώ".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι "βρισκόμαστε ως χώρα σε μια περίεργη γαλήνη, σε μια ηρεμία πριν την καταιγίδα. Όλοι γνωρίζουν ότι έρχεται καταιγίδα και κάνουν τους τρελούς. Η κυβέρνηση παριστάνει ότι κυβερνά, ο κ. Σαμαράς παριστάνει ότι αντιπολιτεύεται, οι υπουργοί παριστάνουν ότι διαφωνούν με αυτά τα οποία αποφασίζουν, όλοι μαζί παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται με τους τραπεζίτες, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε, αν είχαν συναίσθηση του κοινωνικού του καθήκοντος, να προετοιμάζουν τη χώρα και την κοινωνία γι αυτή τη μεγάλη καταιγίδα που έρχεται. Δυστυχώς είναι ανίκανοι να το πράξουν".

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλογου, δήλωσε ότι "την ώρα που η περίθαλψη καταρρέει και τα φαρμακεία κλείνουν από την οικονομική ασφυξία, εμείς αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και για τα φάρμακα του κόσμου. Αυτό που ζητάμε είναι, η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να πληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων και να παρέμβουμε προς την κατεύθυνση των πολυεθνικών ώστε να μπορέσουν τα φαρμακεία να επιβιώσουν. Αυτό είναι χρέος της κυβέρνησης, οφείλει να το κάνει και οφείλει να το κάνει σήμερα".

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου