Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Είναι για μένα πολύ λυπηρό που η νέα πενταετία στο Δήμο Κερύνειας ξεκινά με απατηλά μηνύματα. Παρουσιάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα ως μια «επανάσταση» κατα της Κομματικής δικτατόρευσης της εκλογικής διαδικασίας ενω δεν είναι έτσι. Λυπούμαι πολύ που ο Κερυνειώτης συνεχίζει να τυγχάνει αυτής της μεταχείρησης.Η υποψηφιότητα του Γλαύκου Καρυόλου δεν ήταν καθόλου ανεξάρτητη. Ηταν η συνειδητή επιλογή των μεγαλοπαραγόντων της Κερύνειας και των Κομματικών μηχανισμών όλων των Κομμάτων σε αντιδιαστολή προς την επιλογή της ανωτάτης Ηγεσίας όλων των Κομμάτων να υποστηρίξουν τη Νικολέττα Σιαξιατέ. Ουσιαστικά η κ. Νικολέττα Σιαξιατέ ήταν κατόνομα υποψήφια όλων των Κομμάτων, ενώ ο πραγματικός υποψήφιος των Επαρχιακών Κομματικών Επιτροπών ήταν ο κ. Γλαύκος Καρυόλου. Απλά δεν είχε ανακοινωθεί. Τόσο οι μεγαλοπαράγοντες της Κερύνειας όσο και οι Κομματικοί μηχανισμοί, όλων των αποχρώσεων, εργάστηκαν με πλήρη κινητικότητα και προεκλογικά και την ημέρα των εκλογών, για την εκλογή του υποψηφίου τους. Η επιλογή τους είχε ξεκάθαρο στόχο την υποψηφιότητα του Ιωάννη Σιεκέρσαββα, που ήταν πραγματικά ανεξάρτητη με γραμμή καθαρά αντικατοχική η οποία δεν περιορίζετο στη διατύπωση του αιτήματος για επιστροφή αλλά ξεκάθαρα κατήγγελλε και την ακολουθούμενη πολιτική των Διζωνικών Κομμάτων, πολιτική η οποία διαγράφει την Κερύνεια , απεμπολεί το δικαίωμα της επιστροφής του Κερυνειώτη πρόσφυγα, κάτι που το πρόγραμμα του Γλαύκου Καρυόλου δεν διαλάμβανε. Η υποψηφιότητα μου, ήταν κόκκινο παννί για τις Κομματικές Ηγεσίες, Ανώτατες και Επαρχιακές, διότι τυχόν επιτυχία της θα αποτελούσε ένα σοβαρότατο εμπόδιο στα σχέδια εγκατάλειψης της Κερύνειας. Εξάλλου εκ των υστέρων εξηγείται και το γεγονός οτι τορπιλλίστηκε απο τους ίδιους κύκλους και η προσπάθεια για ένα κοινό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στις εκλογές, μια προσπάθεια στην οποία συμμετείχε και ο κ. Γλαύκος Καρυόλου ο οποίος εξείγγειλε «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα λίγο πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειας και τελικά κατέληξε να έχουμε 3 υποψηφιότητες αντι μία. Αυτή η συμμαχία «επεισε» και τους ψηφοφόρους και τα κατάφερε να εκλέξει Δήμαρχο και η αλήθεια δεν είναι ντροπή.
Με το αποτέλεσμα των εκλογών η Κερύνεια παραμένει δυστυχώς αιχμάλωτη της λανθασμένης Κομματικής πολιτικής για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που σημαίνει εγκατάλειψή της στους Τούρκους, για να δημιουργηθεί εκεί Τουρκικό Κράτος. Αυτό το γεγονός αποτελεί αρνητική εξέλιξη ενόψει των πιέσεων για λύση του Κυπριακού.
Ανεξάρτητα απο την πιο πάνω κατάθεσή μου, για αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και η οποία είναι το αποτέλεσμα των βιωμάτων απο την προεκλογική εκστρατεία και την ημέρα των εκλογών, επιθυμώ και δημόσια να συγχαρώ τον Γλαύκο Καρυόλου για την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Κερύνειας ευελπιστώντας οτι τελικά θα συνειδητοποιήσει οτι επιστροφή όλων των προσφύγων με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί να υπάρξει και, θα πετάξει τα Κομματικά δεκανίκια που τον ανάδειξαν και θα κάμει την «επανάσταση» που χρειάζεται για να σωθεί η Κερύνεια, οδηγώντας τους Κερυνειώτες στην απόρριψη της παρούσας πολιτικής στο Κυπριακό και υιοθετώντας καθαρά νέα αντικατοχική πολιτική για απελευθέρωση της Κερύνειας, που είναι το μόνο εχέγγυο για επιστροφή και επανεγκατάσταση στην Κερύνεια. Θα είμαι ο πρώτος που θα το χαιρετίσει και θα συμπαρασταθεί ενεργά.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όσους Κερυνειώτες με ψήφισαν και παράλληλα να τους συγχαρώ γιατί αψήφισαν τις πιέσεις και ξεπέρασαν τα τεχνητά διλήμματα που έντεχνα ηγέρθηκαν προεκλογικά και κατα την ημέρα των εκλογών και ουσιαστικά με τη ψήφο τους κρατούν το δρόμο της ελπίδας για την Κερύνεια ανοικτό, διότι αργά ή γρήγορα θα γίνουν κατανοητές οι προειδοποιήσεις και η ανάγκη για αναχαίτηση της παρούσας πολιτικής και πορείας, θα γίνει απαίτηση όλων.

Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Μη εκλεγείς υποψήφιος
Δήμαρχος Κερύνειας στις εκλογές 18.12.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου