Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Για «βεβιασμένη και υπερβολική δημόσια αντίδραση» που επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις περί παρέμβασης στο έργο τους πλήττοντας το κύρος της Δικαιοσύνης κατηγορούν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, κ.κ. Ευ.Βενιζέλος και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που νωρίτερα υπέβαλαν την παραίτησή τους, αφήνοντας αιχμές.


«Με θεσμική έκπληξη πληροφορηθήκαμε από αναρτήσεις στο διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης» τις παραιτήσεις, τονίζουν οι δύο υπουργοί.

Σχολιάζοντας δε, την κύρια αιτία της παραίτησης το επίμαχο προωθούμενο νομοσχέδιο οι δύο υπουργοί τονίζουν ότι αποτελεί προσχέδιο για το οποίο ζητήθηκε η γνώμη του κ. Γρ.Πεπόνη, καθώς και ότι συνιστά σαφή προσβολή της Εισαγγελίας του ΑΠ να ερμηνεύεται ως παρέμβαση η ανάθεση των καθηκόντων του οικονομικού εισαγγελέα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο υπαινιγμούς και αοριστίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς τεταγμένους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολύ σημαντικά και συγκεκριμένα βήματα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής με την ενεργοποίηση των ποινικών φορολογικών διατάξεων και είναι κρίμα να δημιουργούνται τώρα εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

»Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει θέμα «υπαγόρευσης ή απαγόρευσης» στη δράση του ως εισαγγελικού λειτουργού, οφείλει να αναφέρει αμέσως συγκεκριμένα στοιχεία, διαφορετικά συμβάλλει στη δημιουργία «γκρίζων ζωνών» που τόσο πολύ έχουν δηλητηριάσει τα τελευταία χρόνια τον δημόσιο βίο» καταλήγουν στην σκληρή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου