Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η μεγάλη μέρα της Ορθο..δικίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγούμενου Εφραίμ που φέρεται να εμπλέκεται στο γνωστό και μη εξαιρετέο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Για όποιον ξύπνησε πρόσφατα από κώμα, το σκάνδαλο περιλαμβάνει ύποπτες (για να μην πω παράνομες) μεταβιβάσεις τεραστίων εκτάσεων δημόσιας γης στη Μονή Βατοπαιδίου, επί της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ ήδη έχει γίνει η εξέταση του θέματος από επιτροπές της Βουλής, που για άλλη μια φορά βγάλανε “λάδι” όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν.
Δεν σκοπεύω σήμερα να σταθώ στο θέμα των αδιέξοδων και πολυέξοδων εξεταστικών επιτροπών της Βουλής που φροντίζουν να διαρκέσουν τόσο όσο χρειάζεται, ώστε να ξεχαστεί το θέμα ή να παραγραφεί το όποιο αδίκημα και να απαλλαγούν όλοι οι πραγματικοί λήσταρχοι! Η δική μου οπτική θα σταθεί στις διάφορες δηλώσεις στήριξης πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων προς τον Ηγούμενο, που έχουν προκαλέσει την κοινή γώμη.
Ακούσαμε λοιπόν δηλώσεις κυρίως από το χώρο του ΛΑΟΣ που θεωρούν απαράδεκτη τη φυλάκιση του Εφραίμ ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων (βρείτε μου εσείς μία μέρα που να μην είναι κάποια γιορτή της Ορθοδοξίας…!!!). Ακούσαμε εκκλησιαστικούς άρχοντες να λένε ότι ο Ηγούμενος θα βγει δυνατότερος και αγιότερος από αυτή την δοκιμασία, προδικάζοντας ουσιαστικά ότι καμία πραγματική τιμωρία δεν πρόκειται να επιβληθεί στον κατηγορούμενο. Για το όνομα του Θεού, μέχρι και group στο Facebook δημιουργήθηκε υπέρ του Εφραίμ!
Το να τον στηρίζουν οι εκκλησιαστικοί παράγοντες το θεωρώ σε ένα βαθμό λογικό, αρκεί να διαχωρίζουν σαφώς τη θέση τους, ώστε να επιτρέψουν στη δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους το έργο της. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ανησυχούσα, καθώς θα έβλεπα κι εγώ ακόμα τον Εφραίμ ως το αμνό που στέλνουν να θυσιαστεί στο βωμό της κάλυψης όλων των ατασθαλειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τους παπάδες/μοναχούς επιχειρηματίες που διατείνονται ότι κάνουν το έργο του Θεού αυξάνοντας την προσωπική τους περιουσία ή και την εκκλησιαστική.
Το να ακούγονται όμως επιχειρήματα από τον κ. Γεωργιάδη (νυν υπουργός) και τον κ. Καρατζαφέρη ότι δεν πρέπει να φυλακιστεί ο Εφραίμ διότι οι υπόλοιποι καλύφθηκαν κι είναι ακόμη έξω, με ωθούν στα όριά μου… Τί θέλει δηλαδή να μας πει το ΛΑΟΣ, ότι όποιος κλέψει μια τράπεζα ή ένα βενζινάδικο δεν πρέπει να πάει φυλακή αν δεν καταφέραμε να συλλάβουμε ή να βρούμε αποδείξεις για τον τσιλιαδόρο της επιχείρησης; Ότι δεν πρέπει να δικάζεται ένας πολίτης για τα αδικήματά του, αν υπάρχουν μεγαλύτεροι εγκληματίες που δνε έχουν ακόμη συλληφθεί. Ας τα κλείσουμε λοιπόν τα δικαστήρια μέχρι να μπουν στη φυλακή οι μεγάλοι ληστές με έδρα στο κοινοβούλιο και μετά το ξανασυζητάμε το πράγμα…
Η δική μου γνώμη είναι τελείως διαφορετική, καθώς πιστεύω ότι αν ο Εφραίμ μπει στη φυλακή, θα έχει ένα πολύ καλό λόγο να ξεκινήσει να “κελαηδάει” για το σύνολο των δραστηριοτήτων του, πάντα στα πλαίσια των χριστιανικών διδαγμάτων του “αγαπούλα… την κουκούλα…”. Αυτό δεν μπορεί να το επιτρέψει φυσικά ο πολιτικός κόσμος και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πώς όλα τα κόμματα είναι μέλη του ίδιου θιάσου. Αντί να φωνάξει η ΝΔ για το θέμα (μην καρφωθεί κιόλας) το κάνει το ΛΑΟΣ, που είναι και πιο προσκείμενο στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Δεν ανησυχώ πάντως, μια μέρα η ΝΔ θα μπορέσει να ανταποδώσει τη χάρη αυτή στον κ. Καρατζαφέρη…. Δεν είναι κι αγνώμονες οι άνθρωποι!!!!!
 M.LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου