Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗΣ..........Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟΥ,ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
  ΑΠΟ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ,ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΙΑΣ.ΑΝΑΖΗΤΑ  ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
   Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟ 1983 ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΧΩΡΙΟ ΧΑΜΙΝΤΙΕ,ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΕΤ1 ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ "ΧΑΜΙΝΤΙΕ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ"
  ΤΟ 1984,ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.ΤΗΝ ΕΛ ΜΙΝΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΣΑ ΣΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.
 ΤΟ 1986,ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΛΤΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!(Η ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΛΤΣΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ,Η ΕΛΙΚΗ)!
  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜ.ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤ1 ΤΟ 1988 ΜΕ ΤΙΤΛΟ."ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ"(ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΛΤΣΕ).
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΕΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ,"ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΣΙΚΗΣ,"Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ","ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΥΡΙΑ","Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ","ΚΑΦΙΡ ΚΑΛΛΑΣ", ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ" MAGNA GRECIA"(Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ),"Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ","ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ",Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ,"Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".
   ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  ΕΓΙΝΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ-1 ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
   ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 1991,Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ,ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ,ΝΤΗΤΡΟΙΤ,ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ  ΒΟΣΤΩΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.
  ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΝΙΚΟΛΑ ΠΕΤΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.
  ΕΚΕΙ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΗΤΑΝ  ΤΙΜΗΤΙΚΟ 20ΛΕΠΤΟ-ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ  ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΕΡΕΥΝΗΤΗ.
   ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2000 ΕΓΙΝΕ ΩΡΙΑΙΑ  ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ-1,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΜΙΝΤΙΕ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
  ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2001 ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ 2001"(ΟΠΟΥ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ) ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
  ΤΟ 2002 ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΟ ΩΡΙΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ANT1 SATELLITE ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ,ΛΙΒΑΝΟ, ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑΝ.
  Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ  ΤΟΥ 2002  ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΕΠΙ 25 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ.
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
  ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ,ΧΑΝΤΕΝΤΟΥΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ,ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΜΙΡ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΩΝ  ΤΟΥ ΠΑΜΙΡ,ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2003 ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV,ΤΗΝ ΕΤ-1,ΤΗΝ ΕΤ-3 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΜΠΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!


(ΟΤΑΝ Η ΣΙΣΥΓΑΜΒΙΣ-ΜΗΤΕΡΑ  ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ-ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ,ΣΚΕΠΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΥΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ.....)!ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ!
M.LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου