Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στην «πρέσα» οι μισθοί στο Δημόσιο

Σε κατάσταση σοκ αναμένεται να βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μόλις παραλάβουν τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Ιανουάριο, αφού οι μειώσεις θα αγγίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα 1.000 ευρώ!



Με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου που θα καταβληθεί σήμερα και αύριο, ξεκινά και επίσημα η εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

 Έτσι, μαζί με τις αναδρομικές κρατήσεις, οι τελικές αποδοχές των υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα θα μειωθούν από 206 έως 937 ευρώ, ανάλογα με τη θέση και το υπουργείο.

Ειδικά για τους υπαλλήλους που εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και τους εφοριακούς, το ψαλίδι στους μισθούς θα φθάσει ως και τα 1.000 ευρώ, λόγω των υψηλών επιδομάτων που λάμβαναν.

Με βάση το νόμο, το νέο μισθολόγιο έχει αναδρομική ισχύ από 1η Νοεμβρίου 2011 και η πρώτη δόση της μείωσης (25%) επιβλήθηκε ήδη στη μισθοδοσία Δεκεμβρίου.

Η μείωση ωστόσο δεν φάνηκε στην προηγούμενη μισθοδοσία λόγω του επιδόματος ΔΙΒΕΕΤ που καταβλήθηκε για τελευταία φορά.

Στις νέες μισθοδοσίες όμως, δεν θα υπάρχει το εν λόγω επίδομα, οπότε η μείωση θα είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ο υπάλληλος έχει λάβει και δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δεν αποκλείεται η μισθοδοσία του να είναι...αρνητική!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται ακόμα περισσότερο από την 1η Ιανουαρίου του 2013 λόγω της δεύτερης δόσης της μείωσης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα νεοδιορισμένου εφοριακού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ο οποίος λάμβανε 2.026 ευρώ και πλέον θα λαμβάνει 1.092 ευρώ, θα χάσει δηλαδή μέσα σε ένα μήνα 934 ευρώ.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου