Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

H «θεσμική έκπληξη» να μην παρεμποδίσει να πέσει φως...

Σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου σχετικά με την υποβολή παραίτησης των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:

«Όσο η ηγεσία της δικαιοσύνης -όπως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον οποίο θέλουν να αναθέσουν καθήκοντα οικονομικού εισαγγελέα οι κ. Υπουργοί- ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, είναι πλέον φυσικό αυτή να αποκτά λιγότερο και όχι περισσότερο κύρος. Το κρίσιμο είναι να έρθουν στο φως όλες οι υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και να μη λείψει ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος από τους πολίτες που το έχουν πληρώσει με τόσες θυσίες».

Ο συν-εκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Κρομμύδας, πρόσθεσε:

«Τη ‘θεσμική έκπληξη’ ας την κρατήσει ο κ. Βενιζέλος για τον εαυτό του. Ιδίως στις τωρινές συνθήκες είναι απαράδεκτο Υπουργός να απειλεί δικαστικούς λειτουργούς με παρέμβαση ανωτέρων τους. Πολύ περισσότερο αν η απειλή αυτή προέρχεται από τον αρχιτέκτονα των συνταγματικών διατάξεων που δυσκολεύουν το έργο της δικαιοσύνης και προσφέρουν ασυλία σε πολιτικούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου