Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Αλουμίνιον Α.Ε χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 80 εκατ. ευρώ



Σοβαρά ερωτήματα για τη βιωσιμότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, λόγω των ανείσπρακτων οφειλών προς αυτή, θέτουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γιάννη Βλατή, με ερώτησή τους στη Βουλή. Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα χρέη της εταιρίας Αλουμίνιον Α.Ε. προς την επιχείρηση, τα οποία – σύμφωνα με...
τους βουλευτές – ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες καταναλωτές, η Αλουμίνιον Α.Ε., οφείλει πάνω από 80 εκ.€., την ώρα μάλιστα που λόγω χαρακτηρισμού της νεότευκτης μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας – θερμότητας (CHP Unit) με το άρθρο 197 του Ν. 4001/2011 ως μονάδα συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), εντάχθηκε και ωφελείται από στις ευνοϊκές διατάξεις τιμολόγησης των ΑΠΕ, με το ποσό των 50 έως 150 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Οι βουλευτές κάνουν λόγο και για τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, τα οποία εκτιμούν σε πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ, και μιλούν για «ανοχή στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, η οποία επιβαρύνει τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το σύνολο των ελλήνων πολιτών, που καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος».

Μάλιστα, επικαλούνται τις δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, για αδιέξοδη κατάσταση και άμεσα ορατή τη δραστική μείωση του επενδυτικού της προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου