Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πρώην πράκτορας της ΜΙΤ: “Δολοφονούσαμε Κούρδους επιχειρηματίες για τα λεφτά τους”


Απίστευτη κυνική ομολογία από ανώνυμο πρώην στέλεχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για δολοφονία Κούρδων επιχειρηματιών με σκοπό την οικειοποίηση των περιουσιών τους από τους πράκτορες της ΜΙΤ.


Το πρώην στέλεχος σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf στοιχεία της οποίας αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα tourkikanea, έστειλε πρόσφατα επιστολή στους εισαγγελείς που ερευνάνε την υπόθεση Σουσουρλούκ καθώς και τις δολοφονίες Κούρδων επιχειρηματιών και του γνωστού Τούρκου επιχειρηματία  Ομέρ Λουτφί Τοπάλ  από άγνωστους δράστες.

Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα της ΜΙΤ στελέχη της υπηρεσίας όπως οι Μεχμέτ Αγάρ, ο Κορκούτ Εκέν, ο Ιμπραήμ Σαχίν και ο Αμπντουλάχ Τσατλί πραγματοποίησαν δολοφονίες πλούσιων Κούρδων επιχειρηματιών που έγιναν στα πλαίσια του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» κατά την δεκαετία του 90.

Βασικός στόχος των δολοφονιών δεν ήταν η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος αλλά η οικειοποίηση της περιουσίας των ατόμων αυτών από τους εκτελεστές τους. Όσον αφορά την δολοφονία του επιχειρηματία Ομέρ Λουτφί Τοπάλ έγινε για να πάρουν στα χέρια τους τα κέρδη από τα καζίνο που αυτός διατηρούσε και αναφέρει πως πίσω από εκείνη την δολοφονία βρίσκονται ανώτατα στελέχη της ΜΙΤ και της Αστυνομίας της εποχής εκείνης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου