Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κάτω τα χέρια απο τον ΓΑΠ! (Μόνο για... άγνοια μπορεί να διωχθεί)






Δεν μπορώ να ξέρω τι έχουν και τι δεν έχουν στο μυαλό τους οι δύο θορυβώδεις δικαστές, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης, που θέλουν να δικάσουν τον Παπανδρέου για την μαϊμουδιά με τα grec statistics. Και δεν ξέρω πώς μπορούν να διαβάσουν τόσο σύνθετα στατιστικά στοιχεία δύο δικαστές χωρίς γνώση των οικονομικών και χωρίς τεχνική υποστήριξη.
Στις πολιτισμένες χώρες οι δικαστές που αναλαμβάνουν αντίστοιχες υποθέσεις είναι συνήθως εξιδικευμένοι και τα κράτη τους παρέχουν την αναγκαία υποδομή για να φτάσουν στην αλήθεια. Συνήθως στην Ελλάδα οι δικαστές ξεκινουν τις έρευνες μετά από "αποκαλύψεις" των ΜΜΕ που συνήθως κρύβουν σκοπιμότητες. Δεν λέω ότι οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιείκια, ωστόσο, όταν κατηγορούνται για "απιστία" οι ενδείξεις θα πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητες! Ας μην ξεχνάμε, ότι η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με υποθέσεις πολύ πιο καραμπινάτες που βρωμάνε απο μακρυά ότι εχουν υπάρξει ληστείες.
Φυσικά, και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε και για κανέναν. Ούτε και για τον ΓΑΠ ή το περιβάλλον του. Τον Γιώργο τον περιτριγύριζαν διαχρονικά πρόσωπα που φαίνονταν απο μακρυά ότι ήθελαν να αξιοποιήσουν την δύναμη του! Πρόσωπα που υποψιάζομαι βασίμως ότι ότι ήταν ετοιμα για κάθε είδους πάρτυ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω την αίσθηση ότι ο Γιώργος μας πήγε στο μνημόνιο και διέλυσε την χώρα -γιατί την διέλυσε- επειδή απλά δεν καταλάβαινε στοιχειωδώς την οικονομία. Πώς να αποφασίσεις τι πρέπει να γίνει όταν δεν αντιλαμβάνεσαι την διαφορά ανάμεσα στο έλλειμα και το χρέος; Πώς να ξέρεις να αντιμετωπίσεις μια τόσο σύνθετη δημοσιονομική κρίση όταν δεν έχεις ιδέα απο οικονομικά και περιτιγυρίζεσαι από συμβούλους και υπουργούς εξίσου άσχετους με σένα;
Στην τελευταία συνέντευξη του ως πρωθυπουργός τον Σεπτέμβρη, στην έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ΓΑΠ μας αποκάλυψε ότι για τα περίφημα CDS άκουσε για πρώτη φορά "όταν έγινε πρωθυπουργός"δηλαδή το 2009! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι λόγω άγνοιας είχε μειωμένη ευθύνη. Αν λοιπόν πρέπει να διωχθεί ποινικά για κάτι ο ΓΑΠ, θα πρέπει να διωχθεί για άγνοια! Δεν ξέρω όμως αν η άγνοια είναι ποινικό αδίκημα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου