Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζουν τις ειδήσεις κάποια κανάλια της τηλεόρασης..



Νομίζετε ότι είναι τυχαίο ότι πλέον κάποια κανάλια της τηλεόρασης αναδημοσιεύουν ειδήσεις από ιστολόγια;  Μήπως είναι τυχαίο που ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που είναι εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες επιλέγει για την ενημέρωσή του τα ιστολόγια; Μήπως τελικά υπάρχουν κάποιοι blogger που επιδεικνύουν περισσότερο επαγγελματισμό και υπευθυνότητα από κάποιους επαγγελματίες δημοσιογράφους; Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Γράφει λοιπόν ένας δημοσιογράφος(;) στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του καναλιού star

"Μια νέα έρευνα έρχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε! Κορυφαίοι επιστήμονες ύστερα από ένα συνέδριο που έγινε στο Λονδίνο για τον αθλητισμό, υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα ένας άνθρωπος να περπατάει ξυπόλητος παρά με παπούτσια…

Ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι οι προγονοί μας έτρεχαν ξυπόλητοι, ενώ οι αθλητές έχουν τα καλύτερα παπούτσια και πάλι τραυματίζονται…

Μήπως μας φέρνουν με «επιστημονικό» τρόπο ότι σε λίγο δεν θα έχουμε να αγοράσουμε ούτε παπούτσια; Τα συμπεράσματα δικά σας!"

Εν ολίγοις αντιμετωπίζουν πολύ επιδερμικά την έρευνα αυτή των επιστημόνων και τη συνδέουν ειρωνικά με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Κάτι ανάλογο θα έκανε και η γιαγιά μου που κοντεύει τα 90 και δεν ξέρει καθόλου γράμματα! Το κακό είναι ότι η είδηση αυτή αναδημοσιεύτηκε αυτούσια από ένα σωρό ενημερωτικά site και blog. Καλά ρε παιδιά δεν ενδιαφέρει κανέναν να πραγματοποιήσει μια στοιχειώδη έρευνα; Λιγάκι να γκουγκλάρει ας πούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου