Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Προκλήσεις Αλβανών κατά της Ελλάδας



Δεν θα μας απασχολούσε το γεγονός που θα διαβάσετε στη συνέχεια τόσο ώστε να μας ωθήσει να γράψουμε αυτό το άρθρο, πολύ περισσότερο εφόσον αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζεται πολλές-πολλές φορές στη χώρα μας, ωστόσο αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί εφόσον το θέμα υπερβαίνει τα όρια του θράσους. Για τους ακραίους εθνικιστές Αλβανούς έχει χυθεί πολύ μελάνι. Για τους Τσάμηδες που τους απαρτίζουν έχει καταναλωθεί περισσότερο. Για την αδιαφορία και την ανεκτικότητα του Ελληνικού κράτους σε ότι στρέφεται εναντίον μας, επίσης το ίδιο.

Η Αλβανία ως επίσημο κράτος -αν και συνεχίζει να καταπιέζει την εκεί ελληνική μειονότητα- δείχνει να μην εποφθαλμιά Ελληνικό χώρο, αλλά αυτό που δεν κάνει η επίσημη Αλβανία το πραγματοποιούν όλο και περισσότερο οι ακραίοι αλβανοί εθνικιστές, οι Τσάμηδες,
Η Αλβανική ιστοσελίδα shqiperia.gr λειτούργει εντός των «ορίων» ευθύνης του Ελληνικού τομέα (www.gr) και που εξαρτάται από την έγκριση της Ε.Ε.Τ.Τ.

Και που είναι η είδηση;
O κανονισμός που καθορίζει την κανονικότητα των ονομάτων (domain) όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα, αποκλείει τη καταχώρηση ονομάτων που είναι κοινόχρηστα (ονόματα που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό).

Για παράδειγμα: εύκολα μπορεί να απορριφθεί από την αρμόδια αρχή το domain που υποβάλλεται για έγκριση και που έχει την ονομασία france, εκτός αν ο φερόμενος ιδιοκτήτης είναι το ίδιο το επίσημο Γαλλικό κράτος.

Το domain shqiperia.gr έχει ως κύριο μοναδικό όνομα ένα κοινόχρηστο όνομα, ένα όνομα κράτους που έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλοι οι Αλβανοί και όχι μόνον.. Και ενώ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είχε λόγους να το απορρίψει, ωστόσο προτίμησε να το εγκρίνει.

Έτσι έχουμε το shqiperia.gr με ότι συνειρμό μπορεί να κινεί το συγκεκριμένο domain που η λειτουργία του είναι από μόνη της μία πρόκληση.. Και απορούμε, θα ενέκριναν οι αλβανικές αρχές να είχαν το domain greece.al ή το hellas.al; Νομίζουμε πως όχι.

Και αν μέχρι αυτό το σημείο ο αναγνώστης, αισθάνθηκε έστω και ίχνος πρόκλησης, τότε τι να πούμε για τη συνέχεια ;

Ναι! από τον τομέα διαδικτυακής Ελληνικής ευθύνης, οι αλβανοί δημοσιεύουν με την συγκατάθεση μας, προπαγανδιστικό υλικό εναντίον της χώρας μας αναμοχλεύοντας το γνωστό θέμα της προπαγάνδας των Τσάμηδων.

(Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο λινκ.. δυστυχώς στην Αλβανική γλώσσα: http://shqiperia.gr/shqip/cameria)

Πριν παραθέσουμε μέρος του κειμένου από την παραπάνω ιστοσελίδα, με τις διαστρεβλώσεις που διαδίδουν, ίσως να είναι ανάγκη για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα «τσάμηδες» να γίνει μία σύντομη ανασκόπηση και πριν ξεκινήσουμε, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά ότι το συγκεκριμένο domain βρίσκεται σε τομέα ελληνικής ευθύνης.

Σύντομη ιστορική ανασκόπηση για τους Τσάμηδες
Οι τσάμηδες εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Οθωμανών την περίοδο της τουρκοκρατίας εξαργύρωναν την εκδούλεψη τους προς τους οθωμανούς λαμβάνοντας από αυτούς προνόμια αγάδων και τσιφλικάδων. Επιβάλλοντας με τρομοκρατία την κυριαρχία τους επί του Ελληνικού πληθυσμού είχαν "δικαίωμα" ζωής και θανάτου επάνω του. Με τον ιδρώτα και το αίμα των δούλων Ελλήνων συσσώρευαν αμύθητα πλούτη μέχρις ότου πριν 100 χρόνια η σκλαβωμένη Ήπειρος απελευθερώθηκε.
Τοιουτοτρόπως με τις πρώην σκλαβωμένες περιοχές μέσα στο Ελληνικό κράτος άρχισε να εδραιώνεται η ισότητα και η δικαιοσύνη, γεγονός που δεν "βόλευε" τους Τσάμηδες, οι οποίοι χάνοντας τα τσιφλίκια τους αλλά και ενθυμούμενοι την κυριαρχία τους δεν θέλησαν να ενταχθούν σε καμία περίπτωση στις συμφωνίες και συνθήκες περί ανταλλαγής των μουσουλμανικών πληθυσμών, ευελπιστώντας ότι παραμένοντας στην περιοχή κάποια στιγμή θα γινόντουσαν πάλι οι "αφέντες" και κυρίαρχοι τσιφλικάδες, ελπίδα που τότε τους «αναπτέρωναν» για τους δικούς τους λόγους το υποτυπώδες αλβανικό κράτος αλλά και οι Ιταλοί.
Μετά την απελευθέρωση της Ηπείρου, υπήρχε ανάγκη η γη να αναδιανεμηθεί και μεταξύ των μέχρι τότε «άκληρων» και δούλων Ελλήνων και τα αχανή τσιφλίκια των Τσάμηδων απαλλοτριώθηκαν και αποδόθηκαν όπως και έπρεπε στους επί μακρόν δούλους Έλληνες. Για τις απαλλοτριώσεις οι Τσάμηδες έλαβαν αποζημιώσεις που κατόπιν η κυβέρνηση Ελ. Βενιζέλου για να μην αισθάνονται δυσαρεστημένοι, διπλασίασε τη τιμή απαλλοτρίωσης ειδικά για τους τσάμηδες. Αν και σε μία περιοχή μακραίωνης δουλείας αλλά και αφεντάδων όπως ήταν οι ελάχιστοι Τσάμηδες ήταν αναμενόμενο να δημιουργούνται ανατροπές και εντάσεις μεταξύ των απελευθερωμένων δούλων κατά των μέχρι πρότινος αφεντάδων τους, ωστόσο είναι βέβαιο ότι το Ελληνικό κράτος είχε την πρόθεση να εδραιώσει ισονομία και δικαιοσύνη, γεγονός που πέτυχε.
Όταν οι Τσάμηδες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι στην Ελληνική επικράτεια το αφεντιλίκι τους είχε λάβει οριστικό τέλος, για να επανακτήσουν την αήθη κυριαρχία τους άρχισαν να συντάσσονται με κάθε εχθρική προς την Ελλάδα δύναμη. Την ευκαιρία οι τσάμηδες την βρήκαν και την άσκησαν πολλές φορές κατά των Ελλήνων με την Ιταλία η οποία ως μεγάλη δύναμη τότε προσπαθούσε να προσεταιρισθεί την Αλβανία και τους εν Ελλάδι τσάμηδες. Πράγμα που ωστόσο δεν τους "βγήκε".
Στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο οι Τσάμηδες, βρήκαν ξανά την ευκαιρία και συντάχθηκαν σύσσωμοι με τους γερμανούς κατακτητές και στην περίοδο εκείνη εγκλήματα κατά των Ελλήνων οι τσάμηδες έκαναν ούκ ολίγα. (Είναι γνωστή η έκφραση που προειδοποιούσε με τρόμο: "έρχονται οι τσάμηδες")
Είναι πρωτοφανές στην παγκόσμια πολιτική ιστορία αλλά και τη διεθνή πρακτική, οι εγκληματίες όπως οι τσάμηδες, που εγκλημάτησαν εναντίον ενός ολόκληρου λαού, εναντίον των Ελλήνων, να απαιτούν αποζημίωση επειδή δεν τους άφησαν να συνεχίσουν τα εγκλήματα τους. Με αυτή τη λογική θα περιμέναμε από τους Τούρκους να ξαναζητήσουν την υποδούλωση μας! Έτσι απλά όπως και οι Τσάμηδες.

Τι λέει η Αλβανική προπαγάνδα:
harta_cameria_kai_to_mni_sm«Το ζήτημα της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε με την απόφαση της Διάσκεψης του Λονδίνου του 1913.... Από τότε ξεκινά η συνεχής πίεση, η συστηματική πολιτική του ελληνικού κράτους... Για το σκοπό αυτό όλα τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν όπως η βαριά φορολογία, η κλοπή γης.. την απαγόρευση της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, ακόμη και σε δημοτικά σχολεία, οι δολοφονίες, οι φυλακίσεις, οι αναγκαστικές ποινές, αιματηρές σφαγές... Αυτό ισχύει όχι μόνο για Αρβανίτες τσάμηδες που η ιστορία τους φτάνει στα όρια της μυθολογίας!!!!!!!!.
...Το 1913 έγιναν οι σφαγές στο Σαλάμ (Παραμυθιά) με θύματα 72 Τσάμηδες και εκατοντάδες άλλους... Στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918, σχεδιάστηκε το σχέδιο της ληστείας γης, του Τσάμικου πληθυσμού.
(Προφανώς μιλούν για τις απαλλοτριώσεις που αξίζει να πούμε ότι τελικά αυτές ειδικά των Τσάμηδων υπολογίζονταν με διπλάσια τιμή από την κανονική)  
Οι βίαιες προσπάθειες του 1923 για τον εκτοπισμό των Τσάμηδων στην Τουρκία, δείχνει την πρωτοφανή άγρια ελληνική σοβινιστική πολιτική... Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες των Βαλκανίων στην οποία θριάμβευσε ο φασισμός.
Προτού η Ελλάδα καταληφθεί από τον ιταλικό φασιστικό στρατό, η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία με σφαγές και εγκλήματα πιο ειδεχθή κατά του αλβανικού πληθυσμού...
Το 1940 οι πολιτικές εντάσεις «βάθυναν» (τώρα απλά βάθυναν) στην Τσαμουρία. Παρά τις προσπάθειες των Ιταλών να προσελκύσουν την αλβανική μειονότητα, και παρά τον πληθυσμό Τσάμηδων που κατά τη διάρκεια του φασιστικού καθεστώτος Μεταξά είχε υποφέρει πάρα πολύ, οι Τσάμηδες γενικά κράτησαν ουδέτερη στάση....» (ήταν και δύσκολοι!!!)
HellasOnTheWeb.Org
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου