Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

82 δισ. ευρώ για απασχόληση και ανάπτυξη παραμένουν αδιάθετα


Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει στον προϋπολογισμό της 82 δισεκατομμύρια ευρώ που παραμένουν αδιάθετα και τα οποία προορίζονται για τη συγχρηματοδότηση έργων που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση, υπενθύμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Θα προτείνουμε να επαναδιατεθούν τα ποσά των....

διαρθρωτικών ταμείων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. "Είναι απαράδεκτο ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους να μην έχει δουλειά", πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, η χώρα του οποίου καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη.

"Πρέπει να βοηθήσουμε τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε πίστωση και να βρουν χρηματοδότηση", πρόσθεσε ο Μπαρόζο. "Οι πόροι είναι εδώ, χρησιμοποιήστε τους, παρουσιάστε μας σχέδια", δήλωσε μία άλλη ευρωπαϊκή πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Από αυτή την αναδιάθεση των ποσών των ταμείων θα μπορούσαν να δοθούν στην Ελλάδα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, στην Ισπανία 10,4 δισεκατομμύρια, στην Ιταλία 8 δισεκατομμύρια, στη Γαλλία 4,2 δισεκατομμύρια, στη Γερμανία 5,8 δισεκατομμύρια και στη Βρετανία 1,4 δισεκατομμύριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τρεις πηγές για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης: το Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.

Στο Κοινωνικό Ταμείο υπάρχουν αδιάθετα ακόμη 22 δισεκατομμύρια ευρώ και στα άλλα ταμεία 60 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως διευκρινίζει μία ευρωπαϊκή πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου