Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοϊδης: Η κατεδάφιση του συστήματος θα γίνει ούτως ή άλλως


Χρυσοχοϊδης: Η κατεδάφιση του συστήματος θα γίνει ούτως ή άλλωςΠαρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, ο υπουργός...Ανάπτυξης επιμένει: «Ήταν το κρισιμότερο πολιτικό μου λάθος. Είναι μία αυτοκριτική και μία κριτική σε ένα πολιτικό σύστημα που ούτως ή άλλως θα κατεδαφιστεί». Μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Real ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δικαιολόγησε τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, κυρίως μέσω του διαδικτύου, για τη δήλωση που έκανε ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο.

«Δεν κάνω πίσω από τη δήλωσή μου. Με πίστη και πεποίθηση το λέω. Η παραίτηση είναι μία λύση ή θα σηκωθώ να φύγω ή θα μείνω για να παλέψω να αλλάξω το σύστημα. Μένω για να το παλέψω μαζί με άλλες δυνάμεις. Αν δεν το αλλάξουμε είμαστε ανάξιοι», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι η δήλωσή του δεν αφορούσε στο διάβασμα του κειμένου αλλά γενικότερα το πως λαμβάνονταν οι πολιτικές αποφάσεις «με το πιστόλι στο κρόταφο».
«Τον Σεπτέμβριο, κάθε Σαββατοκύριακο, παίρναμε μέτρα. Και τώρα η ΝΔ ψηφίζει όλα τα μέτρα και λέει ότι μετά θα τα επαναδιαπραγματευτεί. Αυτό το σύστημα δεν μπορούμε να το υπηρετούμε άλλο» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Δεν έχω αποτύχει πουθενά. Δεν είμαι ανίκανος και δεν θα κάνω πίσω».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε την πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και εκλογή πρόεδρου της. «Η κατεδάφιση του συστήματος θα γίνει ούτως ή άλλως. Θα πρέπει όμως να γίνει συντεταγμένα και με κανόνες για να μην πάθει μεγαλύτερο κακό η χώρα και οι πολίτες. Ας μη βιαζόμαστε, να πάμε σε συντεταγμένη εκλογή, όπως έχει αποφασιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου