Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΣΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ


"ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ" ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ...
Οι εντολές της τρόικας για το νέο ΕΣΥ... Εντολή τα γενόσημα φάρμακα να φθάσουν στο 50% των συνταγογραφήσεων - Με συμμετοχή του ασφαλισμένου τα ακριβά φάρμακα και οι εξετάσεις.
Την ώρα που τα φώτα είναι στραμμένα στις αλλαγές στην αγορά εργασίας μια μεγάλη αλλαγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έρχεται με εντολή της τρόικας.
Στην έκθεση για το νέο μνημόνιο και το ειδικό κεφάλαιο για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια υγεία και στη νοσοκομειακή περίθαλψη προτείνεται η απορρόφηση των κλάδων υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων από το υπουργείο Υγείας ενώ και ο ΕΟΠΠΥ περνά στην αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
Οι επόεμενες παρεμβάσεις για την εξοικόμηση δαπανών θα γίνουν και πάλι στο χώρο τοπυ φαρμάκου όπου δόθηκε εντολή τα γενόσημα φάρμακα να φθάσουν το 50% των συνταγογραφημένων. "Αν οι ασθενείς θέλουν ακριβά φάρμακα να τα πληρώνουν" είπε η τρόικα στους αρμοδίους του υπουργείου κατά τη διάρκεια του ελέγχου που συνεχίστηκε μέχρι και την Παρασκευή το βράδι.

Νυστέρι ΔΝΤ στα νοσοκομεία
Λιγότερα κρεβάτια κατά 20%, για 25% περισσότερους ασθενείς, είναι το επίσημα καταμετρημένο αποτέλεσμα της εφαρμογής του μνημονίου στον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων...


Αυτό είναι το αποτέλεσμα των δύο χρόνων προσπάθειας περιορισμού των δαπανών στο ΕΣΥ, όπως προκύπτει από την έκθεση της επισκόπησης των ενεργειών του υπουργείου Υγείας (Ιανουάριος 2012), το οποίο παρουσιάστηκε στην τρόικα από τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι τώρα ρίχνουν το βάρος στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης εκτός νοσοκομείων (στα Ταμεία και στους ιδιώτες γιατρούς).
Μία από τις βασικές παραδοχές είναι ότι παρά την αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων κατά 25,5% κατά τη διετία 2009-2011 τα διαθέσιμα κρεβάτια (κλίνες) στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 20% μέσω κατάργησης αδρανών κλινικών και συγχώνευσης μικρών μονάδων με μεγαλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου