Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Π. Οικονόμου για Σημίτη: «Συνταξιούχοι της πολιτικής το 'ριξαν στην Ιστορία»


«Σωστή επιλογή με λάθη« το μνημόνιοείπε και επιτέθηκε στον τέως πρωθυπουργό

Ως επίθεση ενάντια στον κ. Κ. Σημίτη ερμηνεύτηκε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου στην Βουλή, ο οποίος σχολιάζοντας αναφορές βουλευτών της ΝΔ στην κριτική που διατύπωσε προσφάτως ο πρώην πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Βερολίνο χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου «μοιραίο πολιτικό λάθος», έβαλε κατά των «συνταξιούχων της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην Ιστορία».


Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος πριν την υπουργοποίησή του ζητούσε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Αθ. Μπούρα, ο οποίος είπε ότι «ο κ. Γ. Παπανδρέου με φόντο το Καστελόριζο μας ''φόρεσε'' το ΔΝΤ με τον χειρότερο τρόπο –και δεν το λέω εγώ σήμερα, αλλά υπουργοί που χειρίστηκαν μάλιστα κυβερνητικές θέσεις όλο το προηγούμενο διάστημα». «Δεν το λέω εγώ, αλλά ο κ. Σημίτης για το πώς φτάσαμε να είναι η κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», πρόσθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Ο κ. Οικονόμου υπερασπίστηκε τον κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «διαφωνώ απολύτως με το ότι μας ''φόρεσε'' το ΔΝΤ», επισημαίνοντας ότι «η χώρα είχε φτάσει σε σημείο αδυναμίας δανεισμού». «Η επιλογή, κατά συνέπεια, του να υπογραφεί το Μνημόνιο, το οποίο υπερψήφισε το ΠαΣοΚ και ο ΛΑΟΣ, ήταν ορθή επιλογή», ανέφερε, εξηγώντας ότι «ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η αδυναμία δανεισμού της χώρας». Πάντως παραδέχθηκε ότι «το περιεχόμενο του μνημονίου σε πολλά σημεία ήταν λάθος» και για να αιτιολογήσει την πρότερη στάση του, σημείωσε: «Επιμένω ότι η τότε στάση μου να υπερψηφίσω το Μνημόνιο ασκώντας κριτική στο περιεχόμενό του και ζητώντας την υπέρβασή του με κάποιο τρόπο, ήταν η σωστή πολιτική επιλογή».

Ενώ σχολιάζοντας την επισήμανση του κ. Μπούρα, ότι «δεν υπάρχει Έλληνας που να μιλάει υπέρ του Μνημονίου, ούτε ο κ. Σημίτης», είπε: «Στο Μνημόνιο υπήρχαν λάθη, κάτω από την πίεση του χρόνου και καλά θα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν λάθη στο Μνημόνιο, να το έλεγαν τότε. Τώρα εκ των υστέρων δεν έχει νόημα». Και πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου: «Κάποιος έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον Ιστορικό. Αποτιμά, λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπε να κάνουμε αυτό. Ας το έλεγε τότε. Βεβαίως υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην Ιστορία…». Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι αν το ΠαΣοΚ είχε ακολουθήσει τις υποδείξεις όσων ασκούν τώρα κριτική «στη χώρα θα είχε γίνει στάση πληρωμών».

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου