Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο Νο 1 της ρωσικής μαφίας συνελήφθη στην Ελλάδα


Πρόκειται για τον άνθρωπο που ηγούνταν της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης της ρωσικής μαφίας στην Ευρώπη. Ολοι περίμεναν το δικό του «OK» για να προχωρήσουν σε κάποια παράνομη δραστηριότητα, ενώ τον αναζητούσαν ακόμη και οι αμερικανικές...
αρχές. Η σύλληψη του 51χρονου αρχηγού της ρωσικής μαφίας σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης έχει πραγματικά προκαλέσει αίσθηση στις αστυνομίες της Ευρώπης, ενώ παράλληλα έχει προκαλέσει ακόμη και το ενδιαφέρον των αμερικανικών αρχών καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη δραστηριότητα της ρωσικής μαφίας στη χώρα τους.

Οι ψηφιακοί δίσκοι που βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά και ο φορητός υπολογιστής του λέγεται πως θα «ξεκλειδώσουν» ολόκληρο το πολυδαίδαλο κύκλωμα που έχει στήσει στην Ευρώπη μία από τις πιο σκληρές μαφίες του κόσμου, η ρωσική.

Βέβαια, οι αστυνομικοί δεν περιμένουν από τον ίδιο τον Σουσανασβίλι να τους αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα καθώς πρόκειται για έναν πολύ σκληρό άνθρωπο. Ενα άτομο που γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις των Ρώσων και Γεωργιανών μαφιόζων σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο, αλλά και τις ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες της «Εspresso» αναφέρουν πως ακόμη και μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης ενδιαφέρθηκαν για τον άνθρωπο που καταζητείται στις μισές χώρες του πλανήτη και τον οποίο κατάφερε να βάλει στο χέρι το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Φυσικά, ο Σουσανασβίλι δεν έχει πλέον σχέση με εγκληματικές ενέργειες καθώς ο ίδιος ήταν ο άνθρωπος που έδινε το «ΟΚ» στις εγκληματικές συμμορίες της μαφίας να δράσουν στην Ευρώπη. «Ακόμη και σοκολάτα από περίπτερο να ήθελε να κλέψει κάποιος Ρώσος μαφιόζος, θα έπρεπε πρώτα να πάρει την άδεια από το Σουσανασβίλι και βέβαια να του δώσει μερίδιο από την κλεμμένη σοκολάτα...» λέει με νόημα στην ««Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει γνώση των ερευνών.

Ο 51χρονος αρχηγός των μαφιόζων της Ρωσίας ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ισπανία καθώς κάποιες από τις εγκληματικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιβηρική χερσόνησο είχαν πρώτα πάρει την έγκρισή του.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο αδελφός του Σουσανασβίλι -και βέβαια δεξί του χέρι στην ιεραρχία της ρωσικής μαφίας- έχει μόνιμη έδρα στην Ισπανία και αποτελεί και ο ίδιος τον νούμερο ένα στόχο των ισπανικών αρχών.

Από τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές για την περίπτωση Σουσανασβίλι, λέγεται πως ακόμη και τα καρτέλ της Κολομβίας που στέλνουν κόκα στην Ευρώπη, μέσω της Ισπανίας, παίρνουν άδεια για να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους μεγαλέμπορους από τον ίδιο τον Σουσανασβίλι, ο οποίος βέβαια χωρίς να κάνει τίποτε εισπράττει ένα μέρος των κερδών από τη διακίνηση της κόκας στις ευρωπαϊκές πιάτσες.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου