Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ DEAD LINE


Τα «ψέματα» τελείωσαν. Και μαζί τους ο χρόνος για Αθήνα και Βρυξέλλες. Πριν από την τρόικα και την κυβέρνηση αυτό το κατάλαβαν οι Eυρωπαίοι ηγέτες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ελληνικής κατάρρευσης την ώρα που ετοιμάζονται να ζητήσουν βοήθεια Πορτογαλία και Ισπανία.
Για αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, έδωσαν διορία 7 ημερών στον Λουκά Παπαδήμο και την τρόικα να δώσουν τα χέρια, αλλιώς θα προχωρήσουν στο «σχέδιο 2».
Το ερώτημα είναι «ποιο είναι αυτό;». Οι γνώμες διίστανται. Άλλοι πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός του ευρώ. Και άλλοι ότι τελικά θα εκδώσουν ευρωομόλογα και θα κόψουν χρήμα από την ΕΚΤ. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να συμβούν και τα δύο. Ώστε και η χώρα μας να γίνει «παράδειγμα» για τους επόμενους και η ΕΕ να βάλει ένα τέλος στην κρίση που αντιμετωπίζει.

Ο ΔΟΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ
Ο Παπαδήμιος ξεκαθάρισε πάντως πως ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων.
Ερωτηθείς για το κατά πόσον θεωρεί εφικτό να περάσει από τη Βουλή ένα πακέτο σκληρών μέτρων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους με γνώμονα το συμφέρον του έθνους. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως πρέπει να γίνουν πρόσθετα βήματα προκειμένου η ελληνική οικονομία να βελτιωθεί...


Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη στάση των βουλευτών: «Η εκτίμησή μου και η προσδοκία μου είναι ότι οι έλληνες βουλευτές αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξουν το καθήκον τους για το συμφέρον της χώρας».
Στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Να κλείσουν το ντηλ και να πρέπει να περάσουν νόμους από τη Βουλή ή να διαχειριστούν μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων ή την άρνηση ενός ή περισσοτέρων αρχηγών. Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά: η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας. Στην πρώτη περίπτωση δεν αποκλείεται ο ανασχηματισμός, ώστε η κυβέρνηση να αποκτήσει τη διάταξη μάχης που θα εξυπηρετεί την ίδια και τα κόμματα.
Όλα αυτά θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη ή σε συναντήσεις που θα έχει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Λουκάς Παπαδήμος με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου