Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Δεν θα συνταγογραφούν όσοι... υπερσυνταγογραφούν...


Την πόρτα στους συμβεβλημένους με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρούς δείχνει ο υπουργός Υγείας, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπερσυνταγογραφούν. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου....

αναφέρεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και συμβασιούχοι ορισμένου ή αορίστου χρόνου, οι οποίοι παραπέμπτονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για υπερσυνταγογράφηση, προκλητή ζήτηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ή κατευθυνόμενη συνταγογράφηση θα χάνουν το δικαίωμα της συνταγογράφησης για έναν χρόνο.

Επίσης, θα τους αφαιρείται το βιβλιάριο συνταγογράφησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.

Η σχετική απόφαση της αφαίρεσης της δυνατότητας συνταγογράφησης και του σχετικού βιβλιαρίου εκδίδεται από τον διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ή τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Πριν από την έκδοση της απόφασης ο γιατρός θα κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις. Κατά το χρονικό διάστημα που δεν θα μπορεί να συνταγογραφεί, θα απασχολείται σε άλλο πόστο σχετικό με τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου