Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

2012:όλα δείχνουν ότι θα είναι μια χρονιά πολέμου

Η χρονιά που μόλις ξεκινά θα είναι μια χρονιά πολέμου.

Πολέμου για επιβίωση κάθε πολίτη χωριστά με αντίπαλο τα δυσβάσταχτα βάρη που στις πλάτες του φόρτωσαν εγχώριοι και ξένοι “μαθητευόμενοι μάγοι”.Αντιμέτωποι με τον σκληρό εχθρό της ανεργίας που προελαύνει ασταμάτητος.

Θα είναι μια χρονιά πολέμου για την Ελλάδα η τύχη της οποίας .......
αυτούς τους πρώτους μήνες του νέου έτους θα κριθεί σ΄ ότι αφορά τη συμμετοχή της σ΄ αυτό που ξεκίνησε σαν ευρωπαϊκό όνειρο,αλλά εξελίσσετε σε εφιάλτη.




Θα είναι μια χρονιά πολέμου όχι μόνο για τα οικονομικά θέματα,αλλά όπως όλα δείχνουν και για τα εθνικά. Με τη Τουρκία “ανήσυχη” να θέλει να επιβάλει παράλογες απαιτήσεις σε Αιγαίο αλλά και νοτιοανατολική Μεσόγειο η αποφυγή εντάσεων θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι και μια χρονιά πολέμου κυριολεκτικά,με τη φωτιά ήδη να σιγοκαίει σε Συρία και Ιράν. Μία σπίθα είναι αρκετή για να ανάψει φωτιές που θα επηρεάσουν άμεσα και απρόβλεπτα τη γειτονιά μας.

Θα είναι σίγουρα μια χρονιά δύσκολη κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί και κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει,έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα.Οι προκλήσεις που είναι μπροστά μας πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το πόσο έτοιμοι είμαστε σύντομα θα φανεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα έχει βρεθεί σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις.Πάντα κατάφερε να αντιδράσει και να σταθεί στο υψος των περιστάσεων.Ας ελπίσουμε ότι το ιστορικό της dna θα τη βοηθήσει να το πράξει άλλη μια φορά.

Δεν είναι σίγουρα ότι πιο αισιόδοξο να ξεκινά η χρονιά με τέτοιες διαπιστώσεις και ανησυχίες.Οι ευχές όλων για Καλή χρονιά είναι αυτονόητες,αλλά δεν αρκούν από μόνες τους να μας βγάλουν από το σκοτάδι.Χρειάζονται αποφασεις και δράσεις.

Και φυσικά ελπίδα που πάντα -πρέπει να – πεθαίνει τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου