Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σκούπες ανά χείρας πατριώτες...γιατί το χάνουμε το κορμί!



Διαβάζω άρθρα για την αιτία του κακού και τις τεχνοκρατικές λύσεις του οικονομικού προβλήματος της χώρας....

Κύριοι και κυρίες ...σκατά!
Θέλουμε να κάνουμε πλαστική επέμβαση στο λαγό που έφαγε ντουφεκιά στο στήθος!

Λοιπόν όλοι είμαστε Έλληνες, οι περισσότεροι πλέον εκτός συστήματος και μεγαλοσυμφερόντων, άρα κοιτάμε εμπρός για το καλό της χώρας και ημών κατ' επέκτασιν.
Τα άρθρα πολύ σωστά, δίνουν κάποιες τεχνοκρατικές λύσεις οι οποίες πρέπει να μπουν στο εφαρμοστικό πλαίσιο αμέσως.....αφού όμως γίνουν πρώτα κάποιες άλλες τομές στην Ελληνική οικονομία και την σχέση της με το υπάρχον σύστημα που "καταρρέει".

Όλα τα σχέδια βασίζονται στο πλάνο της συνέχισης του δυτικού προσανατολισμού μας...γιατί??
Υπάρχει μια τύφλωση, που λειτουργώντας συγχιστικά δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε με την λογική της λάθος πορείας και των συνεπειών της και να σχεδιάσουμε την αλλαγή της.

Μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο το σύστημα άρχισε να δείχνει τα δόντια του και τις διαθέσεις του, που εξελίχθηκαν δραματικά μέσα από την διαδικασία των γεωπολιτικών διαιρέσεων και επιρροών είτε με άλλους πολέμους είτε με "αναγκαστικές συμμαχίες" και σαν απώτερο σκοπό του είχε βέβαια την κεντρική επιρροή στις περιφέρειες-έθνη ώστε μέσω πολιτικών παιχνιδιών και των απανταχού υπαρχουσών ή δημιουργούμενων διλημμάτων να επιτύχει την οικονομική ομηρία τους.

Όταν περιορίστηκε η απειλή του πολέμου μόνο σε περιπτώσεις όπου εξέλειπε η εναλλακτική και λειτουργική μέθοδος της "μαριονέτας", η εφαρμογή της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας μέσα από την μονοπωλιακή εκμετάλλευση προϊόντων και υπηρεσιών, ήταν ο τέλειος τρόπος για την υποδούλωση των λαών που δεν είχαν τις αναγκαίες δυναμικές να αντισταθούν.

Ποιές είναι όμως αυτές οι δυναμικές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αλλαγή τις πορείας μας??
-Εσωτερική αυτάρκεια σε παραγωγή κύριων καταναλωτικών αγαθών άνω του 65 %.
-Ανταγωνιστική ισχύς στην παραγωγή προϊόντων που έχουν εξαγωγική δυναμική.
-Σωστή εκμετάλλευση του υπάρχοντος πλούτου είτε είναι προϊόντα (κοιτάσματα, ορυκτά, βιομηχανική παραγωγή-μεταποίηση) είτε είναι υπηρεσίες (τουρισμός).
-Ανεξαρτητοποίηση νομίσματος και τίμια διαχείριση των υπαρχουσών αξιών (είτε εσωτερικών είτε του εξωτερικού).
-Λαϊκή βούληση (ελλείψει πολιτικής διαχρονικά) που θα αντιδρούσε σε κάθε προσπάθεια εκτροχιασμού.
-Πανεθνική και σταθερά μη υποχωρητική εξωτερική πολιτική.
-Ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων για κάθε σημαντική δυσλειτουργία.

Στη χώρα μας συνέβησαν τα ακριβώς αντίθετα και μάλιστα με τρόπο που εμφανώς δείχνει προσχεδιασμό και υπολογισμένες κινήσεις.
Αποβιομηχάνιση, επιδοτούμενη διάλυση παραγωγικού ιστού, επιβολή μονοπωλίων, εξαγορά πολιτικής συνείδησης, ασταθής και ηττοπαθής εξωτερική πολιτική, συνεχής και αυξανόμενη εξάρτηση από ξένα προϊόντα, συστηματοποιημένη απαξίωση θεσμών και λειτουργιών.
Αν αυτά δεν δείχνουν πρόγραμμα για την διάλυση που μας έφερε εδώ..τότε τί δείχνουν;

Έτσι λοιπόν, δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο στις αναφερόμενες στα τεχνοκρατικά άρθρα εξηγήσεις και λύσεις για την αιτία του κακού, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα αίτια δεν είναι συγκυριακά αλλά σαφώς κατευθυνόμενα. Και σε αυτή την περίπτωση μόνο η τεχνοκρατική αντιμετώπιση που αναφέρεται ως λύση, δεν θα αποδώσει.

Εκείνο που χρειάζεται και που κάθε Έλληνας πρέπει κατά την γνώμη μου να προσπαθήσει, είναι η ολική αναστροφή πορείας σε σχέση με τις προαναφερθείσες δυναμικές..που διάβολε είμαστε μια από τις λίγες παγκοσμίως χώρες που διαθέτουμε καθ’ολοκληρίαν,
δηλαδή:

-Η χώρα να ανεξαρτητοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος από εισαγωγές. Παράγουμε πάνω από 80 επίσημα ειδή τυριών κορυφαίας ποιότητας λόγω πρώτης ύλης και εισάγουμε τυριά Δανίας!
Τρώμε τόνους κρέατος που φέρνουμε φθηνά από το εξωτερικό (βαφτίζοντάς το Ελληνικό)και προσφέρουν τιμές πείνας στους Έλληνες παραγωγούς ώστε να εγκαταλείψουν την κτηνοτροφία.
Επιδοτούν την εγκατάλειψη της καλλιέργειας.
-Να επανεκινήσουμε την βιομηχανία μας. Ακόμα και το Ουζμπεκιστάν έχει δική του αυτοκινητοβιομηχανία. Σίγουρα μπορούμε ως έθνος να ζήσουμε και με λιγότερες BMW.
Ας πέσει γερή φορολογία στα μη βιοποριστικά εισαγόμενα είδη και στα εισαγόμενα (που μπορούν να παραχθούν και στη χώρα μας).
-Να εκμεταλλευτούμε ΕΜΕΙΣ τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές είτε μόνοι μας είτε μέσα από σωστές και επικερδείς για τη χώρα συμφωνίες με ξένες εταιρίες.
-Να περάσουμε στο ΔΙΚΟ μας νόμισμα που θα ταιριάξουμε στο οικονομικό μας κορμί. Με ξένα κοστούμια δεν μπορούμε να πάμε στο "γάμο".
-Να επιβάλουμε νέο σύνταγμα και να περιορίσουμε τους νόμους με τρόπο ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία πορτοπαράθυρων διαφυγής.
-Να δώσουμε ευκαιρία στους Έλληνες επιστήμονες, στην έρευνα και την παιδεία αντί να τους ξεσκίζουμε προσφέροντάς τους στο εξωτερικό.
-Να πάψουμε να επιδοτούμε ένα κράτος που μασουλάει τον πολίτη του.
ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ.

Όσο για τις εκλογές.....ας ελπίσουμε ότι ο Μιχαλιός δεν θα βάλει το σακάκι του αλλιώς, γιατί τότε τα όσα λέω ίσως να πρέπει για να εφαρμοστούν να τρέξει πάρα πολύ αίμα! Μαζί σας σε κάθε πρόταση που θέλει το σωστό και το δίκαιο αλλά στο καθαρό πεδίο..όχι στη λάσπη!
Σκούπες ανά χείρας λοιπόν!!
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:M.LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου