Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων στο κύκλωμα παιδοφιλίας- Aν υπάρχει Κράτος πρέπει να τους “εκτελέσει”! Υπάρχει όμως ?


Photo
Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, οδηγός σχολικού λεωφορείου και άλλοι «υπεράνω υποψίας» πολίτες είναι μεταξύ των 14 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας και αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την Ευρώπη, με την κωδική ονομασία «ΙΚARUS».
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
δείτε κι άλλα  >>>>>>>>Πρόσωπα υπεράνω υποψίας πίσω από την παιδική πoρνογραφία


Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, οδηγός σχολικού λεωφορείου και άλλοι «υπεράνω υποψίας» πολίτες είναι μεταξύ των 14 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας και αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την Ευρώπη, με την κωδική ονομασία «ΙΚARUS».
Η επιχείρηση άρχισε πριν από τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε χθες, υπό την εποπτεία της EUROPOL, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών του Internet, που διακινούσαν σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους.
Στην Ελλάδα συνελήφθησαν εννέα άτομα και για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ εκατοντάδες άλλοι παιδόφιλοι συνελήφθησαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Οι εννέα που συνελήφθησαν εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.
——————————————————————————————————————————————

Εννέα συλληφθέντες για παιδική πορνογραφίαΣτο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης με όνομα «IKARUS», κατάφερε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συλλάβει εννέα άτομα για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Η επιχείρηση διήρκεσε τρεις μήνες και οι συλλήψεις έγιναν σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.
Σχηματίστηκαν ανάλογες αυτοτελείς δικογραφίες για ακόμα πέντε άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών και κατασχέθηκε πληθώρα αρχείων «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΙΚΑRUS», που συντονίστηκε από τη ΕUROPOL, πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν στο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων «eDonkey» τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Οι κάτοχοι του υλικού αυτού το διακινούσαν και το διέθεταν στο Διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των άλλων εντοπίστηκαν και Έλληνες χρήστες .
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικές διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε από ειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πληθώρα αρχείων με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών και επιχειρήσεων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας εννέα άτομα, (οκτώ Έλληνες και ένας υπήκοος Γαλλίας), σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης. Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, ενώ για ακόμα πέντε άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες, με τις ίδιες κατηγορίες.
Επιπλέον, ο Γάλλος υπήκοος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας, κατά τη σύλληψή του, ενώ ένας από τους ημεδαπούς και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.
Η «ΙΚARUS» είναι μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επέφερε σημαντικά «χτυπήματα» στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, με εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
http://cretanpatriot.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου