Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ... ΔΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Σε σκοτσέζικο ντους έχει υποβάλλει τους δελφίνους, αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες και οι διαρροές τον θέλουν να μην ανοίγει το δρόμο της αλλαγής στην ηγεσία του κόμματος. Υπό αυτών των συνθηκών το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τετάρτη χαρακτηρίζεται κρίσιμο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, ως ο… σκεπτόμενος Βούδας που εν μέσω γιορτών θα αποφασίσει για το μέλλον του. Μάλιστα, λέγεται ότι ένα παλιός κοινοβουλευτικός, ο οποίος ήταν δίπλα και στον Ανδρέα Παπανδρέου, του συνέστησε να αφήσει την Ιστορία να γράψει εκείνη για αυτόν και Αλλωστε, αν οδηγήσει εκείνος το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές –κάτι που θα σημάνει την αποχώρηση πολλών και τη δημιουργία ενός άλλου κόμματος στη διαμελισμένη, ούτως ή άλλως, Κεντροαριστερά– τίποτα δεν του εγγυάται ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση…

Φαίνεται, όμως, πως ο Παπανδρέου έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με όλους και με όλα. Ως ενδεικτικό των προθέσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνεται το άρθρο του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μίντια; Έλεος».

Τα στελέχη του κόμματος πάντως περιμένουν πως στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει τις προθέσεις του, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων. Ωστόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει τον δρόμο για την ανάληψη της προεδρίας από άλλο πολιτικό πρόσωπο...


Ο Γιώργος δηλώνει στο στενό του περιβάλλον και … εντέχνως διαρρέεται ότι θα παραμείνει διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμά ότι το κόμμα πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη από την ενότητα και από την ομαλή λειτουργία στους κόλπους του, αφού ο κίνδυνος της διάσπασης είναι πιο έντονος από ποτέ.
Πηγές αναφέρουν ότι στο πολιτικό συμβούλιο δεν αναμένεται να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του και θα κάνει σαφές πια ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή και ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει σταθερά στο σενάριο της διαρχίας, παρά την κατηγορηματική απόρριψή του από τους τρεις βασικούς διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πάντως πληροφορίες φέρουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και ειδικά αυτά που προέρχονται από την «τρόικα του εσωτερικού», να σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το Κίνημα αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μετέχουν οι δελφίνοι! Όμως την... δουλειά τους θα την αναλάβουν οι εκπρόσωποί τους, οι οποίοι θα ζητήσουν από τον Γιώργο Παπανδρέου να φύγει, να αποχωρήσει και να ανοίξει άμεσα τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέεδρου. Πρόκειται για τους Τόνια Αντωνίου, Νίκο Σαλαγιάννη, Γιάννη Μίχα, Συλβάνα Ράπτη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Νίκος Ανδρουλάκη, Κώστα Πανταζή και Κώστας Ασκούνης.

SOFOKLEOUS10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου