Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη νίκη εκείνων των πολιτών, που παρά την τρομοκράτησή τους από την κυβέρνηση ότι θα τους κόψει τη παροχή ρεύματος, εάν δεν πληρώσουν το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έπραξαν ακριβώς το αντίθετο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την Ανυπακοή τους ως καθαρά πράξη Αντίστασή τους, στην πανάθλια κυβερνητική σύμπραξη υποστήριξης του Μνημονίου.

Σε αντίθεση με την κυβερνητική αναδίπλωση, δηλαδή της εξαίρεσης μικρής  μόνο κοινωνικής ομάδος από το μέτρο αυτό, οι πολίτες από όλες τις τάξεις με σθένος όχι μόνο δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος, αλλά εναποθέτουν τις πολιτικές τους ελπίδες για ανατροπή του πολιτικού συστήματος, χρησιμοποιώντας το ίδιο αντιλαϊκό μέτρο εις βάρος της κυβέρνησης, ως μπούμερανγκ.
   
Είναι πλέον δεδομένο ότι και τα ίδια τα γραφεία της ΔΕΗ που εισπράττουν λογαριασμών, έχουν αρχίσει να δέχονται την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρουμένου του ειδικού τέλους.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί με το ειδικό τέλος ακινήτων (που συμπεριλαμβάνει σε πολλούς από αυτούς και τη δεύτερη δόση πληρωμής) . Από τους 9.500.000 οι 5.500.000 λογαριασμοί έχουν πληρωθεί,  από τους υπόλοιπους 4 εκατ. Λογαριασμούς που περιλαμβάνουν μόνο την 1η δόση, σε περίπου 1,5 εκατομμύρια  έχει παρέλθει η προθεσμία των 25 ημερών (ημερομηνία έκδοσης - πληρωμής που αναγράφονται στα έντυπα). Από αυτούς τους οι 250.000 είναι εκείνοι που έχουν λήξει πάνω από 80 ημέρες.
Η ΔΕΗ ταχυδρομεί μέσα στο Ιανουάριο την 2η δόση του  Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., αλλά και το συνολικό ποσό (1η & 2η δόση), σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι στους λογαριασμούς του Νοεμβρίου.

Καλούμε εκείνους τους συμπολίτες μας που πλήρωσαν την 1η δόση του ειδικού τέλους, να συμπαρασταθούν στους 1.500.000 και πλέον συμπολίτες μας, δηλαδή εκείνους  που αρνήθηκαν να υποστούν τον εκβιασμό της παραπαίουσας και φοβισμένης σημερινής κυβέρνησης και να πράξουν ακριβώς το ίδιο, να μην πληρώσουν δηλαδή το χαράτσι.

Τώρα που επιτέλους διαπιστώσαμε ότι είμαστε οι πολλοί, ας χρησιμοποιήσουμε τα ίδια τα όπλα της κυβέρνησης, για να χτυπήσουμε αυτή τη φορά εμείς αυτούς, και να καταλάβουν ότι χωρίς την θέληση του λαού δεν μπορούν ούτε να μας κυβερνήσουν ούτε να μας φοβίσουν.

Όποιος  παραμένει απαθής, τώρα που αυτοί ξεπουλούν τη χώρα μας,
                                         έχει μεγαλύτερη  ευθύνη από αυτούς που μας κυβερνούν.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Μετά τιμής
Γιώργος Αλαϊάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου