Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ : ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση της πρωτοβουλίας
«Ένα Καράβι για τη Γάζα» σήμερα στις 6.00 μμ στην πλατεία Συντάγματος

Κάθε Γενάρη φαίνεται μας κάνει ποδαρικό και ένας εγκληματίας πολέμου: πέρυσι επίσημος προσκεκλημένος της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ ο αρχηγός του Ισραηλινού Επιτελείου Ναυτικού Ελιέζερ Μάρομ. Φέτος προσκεκλημένος της κυβέρνησης ΠαΣοΚ–ΝΔ-ΛΑΟΣ ο Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος ευθύνεται για την σφαγή 918 Παλαιστίνιων αμάχων, μεταξύ των οποίων 318 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας κατά την επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» το 2008-2009 και για την δολοφονική επίθεση κατά των ακτιβιστών της ειρηνιστικής ανθρωπιστικής αποστολής του Στόλου της Ελευθερίας το 2010 που είχε κοστίσει την ζωή εννέα ακτιβιστών.
Επισημαίνεται ότι οι δύο αυτές πράξεις έχουν χαρακτηρισθεί ως εγκλήματα πολέμου από ανεξάρτητες επιτροπές διερεύνησης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που ζητούν την δίωξη και καταδίκη των ενόχων για τις πράξεις αυτές από τα εθνικά δικαστήρια οποιασδήποτε χώρας ενώ το ίδιο έχει ζητήσει και η Διεθνής Αμνηστία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανησυχούμε για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να αγνοούνται προκλητικά οι εκκρεμότητες των «υψηλών» προσκεκλημένων με την δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το σενάριο να έρχεται και να φεύγει ανενόχλητος κάποιος ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα εναντίον πολιτών της χώρας, ως επίσημος προσκεκλημένος, χωρίς να ενοχλείται τελικά από τη δικαιοσύνη, έστω για να καταθέσει την άποψή του για τις εναντίον του κατηγορίες.
Όμως η κυβέρνηση Παπαδήμου παρά την ελλιπή νομιμοποίηση της είναι μέλος μιας διεθνούς κοινότητας και οφείλει να προωθεί σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις άλλων κρατών διαδικασίες για να τιμωρηθούν και να αποτραπούν τέτοιες πρακτικές όπως αυτές για τις οποίες κατηγορείται ο Εχούντ Μπάρακ και όχι να προσκαλεί εγκληματίες πολέμου.
Η ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της για να υπερασπιστεί τους έλληνες πολίτες, τους οποίους φαίνεται να αγνοεί και να προσβάλει με τις κινήσεις της η κυβέρνηση "σωτηρίας" Πα.Σο.Κ. – Ν.Δ – ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου