Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Καίγεται το ιστορικό ξενοδοχείο "Ακροπόλ Παλλάς"


Ένα  ιστορικό ξενοδοχείο σπουδαίας αρχιτεκτονικής αξίας,  το «Ακροπόλ Παλλάς»,  έχει τυλιχθεί  στις φλόγες από τις 6 το απόγευμα.  Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, στο κέντρο της Αθήνας.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο του επταώροφου ξενοδοχείου, το οποίο είναι υπό ανακαίνιση, από άγνωστη έως στιγμής αιτία και μέσω του κλιμακοστάσιου έχει φτάσει μέχρι την ταράτσα.Καίγονται κυρίως οικοδομικά υλικά, ενώ η μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 Η κυκλοφορία έχει διακοπεί γύρω από το ξενοδοχείο, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

  Tο συγκεκριμένο κτίριο χτίσθηκε το 1928 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση. Πρόκειται, δε, για ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της ελληνικής εκδοχής του γαλλικού Art Nouveau και από τα μπαλκόνια του έχουν κινηματογραφηθεί τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής του άρματος στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος. Το ξενοδοχείο λειτούργησε με αυτή του τη μορφή ως το 1980. Το 1991 κηρύχθηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου