Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σχέδιο εγκατάλειψης των ακριτικών περιοχών; Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οποιαδήποτε περιοχή διεκδικούν οι γείτονες μας απαξιώνετε από τον κρατικό μηχανισμό!


Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος Πρεσπών λόγω των παραλείψεων του κρατικού μηχανισμού. Σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας, τόσο τα πυροσβεστικά οχήματα όσο και τα ασθενοφόρα φαντάζουν «όνειρο θερινής νυκτός». Σα να βρίσκονται ξεχασμένοι από το κράτος τόσο η μαγευτική περιοχή όσο και οι κάτοικοι της. Οι σοβαρές καταγγελίες έγιναν στη zougla.gr από τον δήμαρχο Πρεσπών, κ. Βασίλειο Τσέπα, οποίος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου πριν να είναι πολύ αργά.
Χωρίς πυροσβεστική.Το δάσος της περιοχής είναι από τα πιο πλούσια της χώρας και καλύπτεται από βελανιδιές, πανύψηλες οξιές, σημύδες αλλά και από δέντρα μοναδικά στον ελληνικό χώρο. Το τραγικό της υπόθεσης; Δεν υπάρχει πυροσβεστική υπηρεσία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πρεσπών, σε περίπτωση φωτιάς οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μιάμιση ώρα τη πυροσβεστική να έρθει από τη Φλώρινα. 
 Οι ενοχλήσεις του δημάρχου προς την πολιτεία είναι συνεχείς και οι δεσμεύσεις το ίδιο αλλά αποτέλεσμα μηδέν. «Πολλές φορές έχουμε απευθύνει στη πολιτεία τα τεράστια προβλήματα μας . Ενημέρωσα για την κατάσταση τον υπουργό προστασίας του πολίτη,  κ. Παπουτσή σε προσωπική συνάντηση που είχα μαζί του και με διαβεβαίωσε πως  μέχρι το Σεπτέμβριο θα υπάρχουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής στη μέση γεωγραφικά της Πρέσπας και ανά πάσα στιγμή θα μπορούν οι πυροσβέστες να βρίσκονται σε κάθε διαμέρισμα της περιοχής . Είναι Δεκέμβρης και δεν έχει γίνει τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Χωρίς ασθενοφόρα
Ο υγρότοπος της Πρέσπας αποτελεί έναν από τους 11 ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας με την μεγάλη Πρέσπα να είναι η μεγαλύτερη λίμνη των Βαλκανίων και με το ομώνυμο Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι να προσελκύει κόσμο από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
Αλλά δυστυχώς, στην περιοχή υπάρχουν τρομερές αδυναμίες στον τομέα της υγείας. Στο Δήμο Πρεσπών εδώ και δέκα μήνες υπάρχει μόνο ένας γιατρός ενώ χρειάζονται τουλάχιστον επτά. Τα ασθενοφόρα; Ανύπαρκτα!
«Σε περίπτωση που ένας κάτοικος πάθει παραδείγματος χάρη ένα καρδιακό επεισόδιο, θα έρθει το ΕΚΑΒ μετά από μιάμιση ώρα για να τον βοηθήσει. Και έτσι για πλάκα μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές» αναφέρει ο δήμαρχος εξοργισμένος.
Ο κ. Τσεπάς έχει επικοινωνήσει ουκ ολίγες φορές με τους αρμόδιους υφυπουργούς αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
 «Όλοι με έχουν καθησυχάσει αλλά το έκαναν για να με ξεφορτωθούν, κανένας δεν πήρε σοβαρά τα προβλήματα του τόπου. Δεν υπάρχει καθόλου κατανόηση. Αυτή τη στιγμή μας λείπουν αυτονόητα πράγματα και ενώ έχουμε απευθυνθεί ξανά και ξανά στους  επισήμους φορείς δεν έχουμε δει άσπρη μέρα. Είμαστε απεγνωσμένοι, δε ξέρουμε πια τι άλλο να κάνουμε για να σωθούμε εμείς και η μαγική πατρίδα μας, η Πρέσπα» καταλήγει.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου