Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος πρότεινε να.. νοικιάσουμε την Ακρόπολη σε ιδιώτες, έδωσαν την ευκαιρία στα διεθνή ΜΜΕ να χλευάσουν την Ελλάδα

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος πρότεινε να.. νοικιάσουμε την Ακρόπολη σε ιδιώτες, έδωσαν την ευκαιρία στα διεθνή ΜΜΕ να χλευάσουν την Ελλάδα. Πρώτη και καλύτερη η Bild, η οποία αναφέρει ότι οι χρεοκοπημένοι Έλληνες θέλουν να νοικιάσουν την Ακρόπολη. "Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός βάζει στο παιχνίδι ακόμη και την Ακρόπολη για την αποκατάσταση των οικονομικών της Ελλάδας" γράφει η Bild. Σε ένα δημοσίευμα γεμάτο ειρωνεία, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι όταν βουλευτές της Γερμανίας ζήτησαν την εκμετάλλευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο τώρα τους δικαιώνει ένας Έλληνας συνάδελφός τους.


Σύμφωνα με την Bild, ένας Έλληνας βουλευτής του συντηρητικού κόμματος, τόλμησε να μιλήσει για ένα θέμα ταμπού.
Αλλά και το Bloomberg, έκανε αναφορά στις δηλώσεις Γιακουμάτου σε δημοσίευμα με τίτλο "Έλληνας βουλευτής προτείνει να νοικιαστεί η Ακρόπολη".
Γιακουμάτος: "Διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση"
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του.
"Η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση έχει και τα όρια της. Δεν νοικιάζονται τα ιερά και τα όσια. Δεν νοικιάζονται μνημεία και ειδικά ο φάρος του πολιτισμού για όλο τον κόσμο που είναι η Ακρόπολη" αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
"Δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες".
Ο κ. Γιακουμάτος σημειώνει ότι αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σκοπός του θα είναι η αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων, επωφελεία της χώρας μας και της ιστορίας μας.
gr.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου