Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Αντισμήναρχος με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας


Το κουβάρι μιας ακόμη ιστορίας αποτροπιασμού, που προκαλεί ανατριχίλα στο πανελλήνιο, κατάφεραν να ξετυλίξουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε αντισμήναρχο, που υπηρετεί στο αεροπορικό απόσπασμα Καρπάθου, ο οποίος φέρεται να κατείχε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», περιήλθε από το σύστημα διακρατικής αστυνομικής συνεργασίας της Europol, έγγραφο των αστυνομικών αρχών της Δανίας, που αφορούσε ανταλλαγή αρχείων παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα των χρηστών που κατείχαν και πρόσφεραν σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Μεταξύ των εμπλεκομένων περιλαμβανόταν και ο αεροπόρος, ο οποίος φέρεται να κατείχε στον υπολογιστή του και να διαμοίραζε με το πρόγραμμα «eDonkey 2000» 23 βίντεο σκληρού πορνογραφικού υλικού με παιδιά.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στο σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής και κατάσχεσαν δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παρουσία της συζύγου του διενήργησαν έρευνα στα αρχεία που είχε αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων (δεκάδες βίντεο-εικόνες).

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες. Με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου θα μεταφερθεί σήμερα στη Ρόδο για τα περαιτέρω χωρίς να αποκλείεται η παραπομπή του λόγω αρμοδιότητας σε Εισαγγελέα του Αεροδικείου.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου