Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κίνημα "Δεν Ψηφίζω" στη Βουλή


Εξέγερση βουλευτών προμηνύει το τσουνάμι των νέων και σκληρών μέτρων που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση, την οποία καλείται να υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου με την τρόικα.

Το επεισόδιο αποδοκιμασίας σε βάρος βουλευτών στο Παγκράτι, ήταν απλά η υπενθύμιση ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει.


Έτσι με τη σειρά τους, μέσω της Real News, βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. απειλούν ακόμα και τις ηγεσίες τους ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν στο αντάρτικο, προσχωρώντας στο δόγμα "Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω!".

'Ετοιμος να έρθει αντιμέτωπος με τη διαγραφή εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης.

Όπως δηλώνει στην κυριακάτικη εφημερίδα "Παρ' ότι αγαπώ τον Αντώνη Σαμαρά, έχω αποφασίσει να μην ψηφίσω αυτά τα θέματα. Είτε είναι η δανειακή σύμβαση, είτε πολυνομοσχέδιο, είτε Μνημόνιο. Φτάνει πια με όλα αυτά! Αν αυτό επιφέρει και κομματικές συνέπειες, τότε κάθε βουλευτής πρέπει να είναι ικανός να τις υποστεί".

Απόλυτη σύγχυση επικρατεί και στην πτέρυγα του του ΠΑΣΟΚ. Με το ένα μάτι στραμμένο στη διαδοχή και με το άλλο στα μέτρα, αρκετοί βενιζελικοί κρατούν μικρό καλάθι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας.

Η Τόνια Αντωνίου πάντως ξεκαθαρίζει τη θέση της, υπογραμμίζοντας: "Η ελληνική κοινωνία έχει εξαθλιωθεί. Δεν μπορούν να περάσουν άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Δύο χρόνια τα λέμε και δεν κάνουμε τίποτα. Επιτέλους ας προχωρήσουμε".

Κι αν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας φαίνεται να δέχεται υπό όρους το βρετανικό δίκαιο ή και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, ωστόσο δηλώνει ανένδοτος στις μειώσεις στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα. "Δεν συζητώ να πειραχτεί το δώρο στους χαμηλόμισθους, αλλά μόνο σε όσους παίρνουν υπερβολικά υψηλό μισθό. Επίσης, δεν συζητώ τη μείωση του κατώτατου μισθού, δεν το ψηφίζω αν έρθει".

Ο Γιάννης Αμοιρίδης ξεκαθαρίζει ότι η μείωση του κατώτατου μισθού θα είναι το τελευταίο οχυρό που θα πέσει στην ολομέλεια της Βουλής. Και ο Δημήτρης Παπουτσής κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

"Δεν πρόκειται να ψηφίσω μείωση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων ή και γενικά την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του 13ου και 14ου μισθού", αναφέρει στην εφημερίδα ο Κώστας Κουκοδήμος. Το ίδιο υποστηρίζουν Γιώργος Καρασμάνης και Τάσος Καρυπίδης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ από την πλευρά του Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος υποστηρίζει ότι: "Δεν θα ψήφιζα ποτέ να πουληθεί το φυσικό μας αέριο στα τυφλά. Δεν θα ψήφιζα ξανά ποτέ να αυξηθεί ο ΦΠΑ περισσότερο απ' ότι σήμερα".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου