Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ρωσική δυσαρέσκεια μέσω ΔΝΤ για την χρηματοδότηση της Ελλάδας!


Στην άτυπη συνεδρίαση κεντρικό θέμα ήταν η έγκριση του αιτήματος της Ελλάδας για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.


Όπως μετέδωσε από την Ουάσινγκτον ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου υπήρξαν κάποιες ενστάσεις ως προς την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, με την έκπληξη να έρχεται από την πλευρά της Ρωσίας, η οποία και διατύπωσε τις ενστάσεις της.

Ενδεικτικά το λόγο ζήτησαν και πήραν τα 20 από τα 24 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Το αίτημα της Ελλάδας πήρε το «πράσινο φως» τελικά, με το Ταμείο να εξουσιοδοτεί τον Πολ Τόμσεν να επιστρέψει στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την νέα δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα του τέθηκε όμως ως όρος να μην τις ολοκληρώσει αν δεν έχει προηγουμένως επετεύχθη οριστική συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας.

Το γεγονός πάντως πως το ΔΝΤ προσανατολίζεται μετά από εισήγηση της επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ να αυξήσει του πόρους του πάνω από 1 τρις . ευρώ, έτσι ώστε να ενισχύσει την δανειοδοτική του δυνατότητα, έχει προκαλέσει κάποιες ενοχλήσεις.

Γιατί χώρες όπως η Ρωσία θα αναγκαστούν να αυξήσουν κατά πολύ τις εισφορές τους για την αντιμετώπιση όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου