Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ "ΗΓΕΤΕΣ" ΤΟΥΣ

Περίμεναν την τρόικα να έρθει στην Ελλάδα οι κοινωνικοί εταίροι για να ορίσουν την Τετάρτη την πρώτη συνάντηση προκειμένου να βρουν σημεία σύγκλισης στο μείζον θέμα του κατώτατου μισθού καθώς και του 13ου και 14ου. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΓΣΕΒΕ, μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ που υπερασπίζεται τον κατώτατο μισθό καταθέτει νέα πρόταση για πάγωμα των αυξήσεων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων για την επόμενη διετία 2013-2014 για την οποία όμως δεν είναι αρμόδια να απαντήσει η ΓΣΕΕ.

Πάντως το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η πραγματική μείωση μισθών φτάνει πλέον στο 12% κατά μέσο όρο ενώ στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους ότι το θέμα της μείωσης των αμοιβών έχει ήδη αυτορυθμιστεί από την αγορά εργασίας .

Από την πλευρά του ο υπουργός εργασίας Γ. Koυτρουμάνης δηλώνει ότι για πρώτη φορά όλα τα θέματα είναι ανοιχτά στο τραπέζι του διαλόγου ( κατώτατος μισθός , 13ος ,14ος,ωριμάσεις και ευελιξία) χωρίς κόκκινες γραμμές και εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η ΓΣΕΕ θα αποδεχθεί το πάγωμα μισθών με αντίβαρο να περιοριστεί η αυθαιρεσία στην αγορά (πχ να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία όταν δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα) και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας...


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου