Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στο «μικροσκόπιο» και οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών


Μία αυτοκτονία και μία απόπειρα αυτοκτονίας επιχειρηματιών στην Θεσσαλονίκη έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής, ότι έχουν σχέση με την δράση των τεσσάρων κυκλωμάτων που κατηγορούνται για τοκογλυφία, εκβιάσεις, απάτη και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.



Η αυτοκτονία του Λ.Μ. ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου στην Θεσσαλονίκη έγινε τον Ιούνιο του 2011.

Ο 45χρονος, οποίος είχε δανειστεί 400.000 ευρώ (με τόκο μεταξύ 5 % έως και 15 % μηνιαίως) από την πρώτη συμμορία (του Μάρκου Καραμπέρη) και 100.000 ευρώ (με τόκο 6,5 έως 80 % μηνιαίως !) από την τέταρτη συμμορία (των αδελφών Μελέτη) πήδηξε στο κενό από τον έκτο όροφο του σπιτιού του με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο αυτόχειρας μάλιστα είχε αφήσει και ιδιόχειρο σημείωμα, που εξηγούσε ότι ήταν οικονομικοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στο να βάλει τέλος στην ζωή του.

Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε λίγες ημέρες αργότερα, όταν ένας επιχειρηματίας ο οποίος είχε δανειστεί από την δεύτερη εγκληματική οργάνωση, (με τόκο δηλαδή 8,33 έως έως 12,5 %), έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο, αλλά επέζησε σοβαρά τραυματισμένος.

Οι αρχές εξετάζουν και άλλες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονιών θυμάτων τοκογλυφίας και εκβιασμού για να διαπιστώσουν εάν σχετίζονται με τις τέσσερις συμμορίες. Είχε δανειστεί χρήματα και πρώην πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ

Ανάμεσα στον κατάλογο των επιχειρηματιών που δανείστηκαν από τα κυκλώματα τοκογλύφων είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ένας γνωστός πρώην πρόεδρος σε μεγάλη ΠΑΕ.

Ο επιχειρηματίας είχε δανειστεί από την τέταρτη οργάνωση (των τριών αδελφών Μελέτη) περίπου 350.000 ευρώ στη συνέχεια όμως σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε και αποπλήρωσε το χρέος του.

Κατηγορούμενος γνωστός ηθοποιός

Κατηγορούμενος για συνέργεια σε ένα από τα κυκλώματα τοκογλυφίας, χωρίς όμως να έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης αυτοφώρου ,είναι και ένας γνωστός ηθοποιός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε μία άλλη περίπτωση, τα μέλη του πρώτου κυκλώματος (του Καραμπέρη) είχαν απειλήσει ότι θα σκοτώσουν έναν επιχειρηματία, αφού του είχαν κολλήσει ένα πιστόλι στον κρόταφο !

Τα κέρδη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων υπολογίζουν οι αστυνομικοί ότι μπορεί να υπερβαίνουν τα 100.000.000 ευρώ, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης αποτελείται από 15.000 σελίδες εκ των οποίων οι 3.500 σελίδες είναι οι ηχογραφημένες συνομιλίες των κατηγορουμένων από τον "κοριό" της αντιτρομοκρατικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου