Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τρόικα: «Κόψτε συντάξεις και υπαλλήλους»


Τελεσίγραφο για άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις και να ενοποιηθούν τα ασφαλιστικά επικουρικά ταμεία στέλνει η τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το όλο θέμα τίθεται ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.


Όπως αναφέρουν τα Νέα, η τρόικα μεταξύ άλλων ζήτησε και την άμεση μείωση κατά 50% του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στα επικουρικά ταμεία (από 600 σε 300), θέμα που τελικά παραπέμφθηκε στον γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015 μέσω συνταξιοδοτήσεων.

Το σχέδιο Κουτρουμάνη προβλέπει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων στα ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα και ταυτόχρονα καταβάλλουν συντάξεις που υπερβαίνουν το 20% των συντάξιμων αποδοχών.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, στόχος θα πρέπει να είναι η αποτροπή ελλειμμάτων από το 2014 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ενιαίο ποσό σύνταξης για όλα τα Ταμεία ή ενιαίες οριζόντιες περικοπές.

Θα διαφοροποιηθούν ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και τις οικονομικές δυνατότητες, όπως αυτές αποτυπώνονται στις μελέτες και στα σημερινά οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου