Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι μισθωτοί 500 ευρώ κι ο πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου 9.000 ευρώ το μήνα!


Δεν είναι απλά σκάνδαλο, ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης. Ο άνθρωπος, που κρατούσε τα ηνία της χώρας επί δύο χρόνια και προσπαθούσε να μας πείσει για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου, φέρεται να βόλεψε τον "πιστό του στρατιώτη", Κώστα Θέο, στη ΔΕΗ με μισθό πρόκληση, ύψους 9.000 ευρώ!...
Μάλιστα, τον μισθό αυτό θα συνεχίσει να τον.....
λαμβάνει κα-νο-νι-κά, ότι κι αν γίνει, μέχρι το 2013, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του!

Στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", διαβάζουμε ότι ο Κώστας Θέος, βρίσκεται τοποθετημένος στο Νο2 της ιεραρχίας της Επιχείρησης, υπό τον Αρθούρο Ζερβό, ο οποίος αποτελεί την επιλογή της "πράσινης" Τίνας, ενώ ο Θέος φέρεται να αποτελεί την επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθ' υπόδειξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα τελευταία 5,5 χρόνια, οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και ο 50χρονος πολιτικός μηχανικός, Κώστας Θέος, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ.

Εκρπόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματέας και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, κατέχοντας παράλληλα θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΝΗΡΕΥΣ, του Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Διατηρώντας, πάντα, χαμηλό προφίλ, ο Κώστας Θέος, απ' όσες θέσεις κι αν πέρασε δεν προκάλεσε ποτέ. Ωστόσο το παρελθόν του κάθε άλλο παρά "ήσυχο" είναι σύμφωνα με την εφημερίδα. Επί θητείας Πάχτα (θυμάστε τότε με το σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς) ο Θέος ήταν γ.γ. Επενδύσεων και Ανάτπυξης, μια θέση - κλειδή για τα κοινοτικά προγράμματα και τον πακτωλό των εκατ. ευρώ που έρρεαν άφθονα στη χώρα μέχρι το 2004, οπότε και αποχώρησε.

Επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ήταν αρθρογράφος σε εφημερίδες του Μπόμπολα!

Πιστός στον Παπανδρέου, αλλά και εργασιομανής, κέρδισε μία θέση δίπλα του. Ήταν "πιστός στρατιώτης" ακόμη κι όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όντας Πρωθυπουργός τότε, εκτόξευσε την ρουκέτα του δημοψηφίσματος.

Κι επειδή οι... φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, τώρα που η διαφάνεια και το opengov πέρασαν στην ιστορία, ο Κώστας Θέος, με την στήριξη του φίλου του κι εποπτεύοντος υπουργού, κατέλαβε τη θέση στη ΔΕΗ με μισθό τις 9.00 ευρώ, τη στιγμή που στελέχη στο δημόσιο, με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, δε λαμβάνουν πάνω από 1.300 ευρώ μηνιαίως!!!

Κάπως έτσι, λοιπόν, έρχονται οι αυξήσεις φωτιά της ΔΕΗ, για τις οποίες τόσα έχουμε γράψει στο planet-greece, πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν μειώνοντας απλά τους προκλητικούς μισθούς των στελεχών της και της ομήγυρης των "Φωτοπουλαίων". Αλλά είπαμε... "τα δικά μας παιδιά" υπεράνω όλων.
ON NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου