Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά media για λάθος σκοπό»

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά media πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, τονίζει σε συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος Ανάπτυξης και Καινοτομίας της International Herald Tribune, Αχιλλέας Τσάλτας.
Στην συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα ο κ.Τσάλτας τονίζει πως το βασικό πρόβλημα είναι πως υπάρχουν δυσανάλογα πολλά ΜΜΕ στην Ελλάδα , ενώ επισημαίνει πως ότι υπάρχουν ΜΜΕ για λάθος σκοπό.
«Οι ιδιοκτήτες των περισσότερων Μέσων είναι επιχειρηματίες ή εφοπλιστές οι οποίοι τα χρησιμοποιούν όχι για τον λόγο που πρέπει να υπάρχουν, δηλαδή για να ενημερώνουν και να διαφωτίζουν τον κόσμο, αλλά για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους».
«Ας πάρουμε για παράδειγμα τους «New York Times», ο ιδιοκτήτης των οποίων, ο Αρθουρ Σουλτζμπέργκερ, έχει και την «International Herald Tribune». Ο κ. Σουλτζμπέργκερ και η οικογένειά του δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο και ο σκοπός τους είναι ένας: θέλουν οι εφημερίδες τους να λειτουργούν με τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας, να ενημερώνουν, να αναλύουν, να ασκούν κριτική και να αποκαλύπτουν. Δεν έχουν άλλες επιχειρήσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή δεν εξυπηρετούν συμφέροντα. Εκεί νομίζω ότι χαλάει το πράγμα στα ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια».
M.LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου