Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: «Η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά»

 
Πατάμε γερά στα πόδια μας μόνο μετά το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, ανέφερε χαρακτηριστικά

Μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα και η σύναψη της νέας σύμβασης μπορούν να διασφαλίσουν πως «η χώρα πατάει πια σε στέρεο έδαφος», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.


Στην ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Λ. Παπαδήμος τόνισε πως η τρέχουσα περίοδος είναι «η πιο κρίσιμη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι σε σημαντικό βαθμό προϊόν ανεπαρκούς οικονομικής διακυβέρνησης στη νομισματική ένωση.

«Αντίθετα με διάφορα διαδεδομένα αρνητικά στερεότυπα, είμαστε ένας σκληρά εργαζόμενος λαός, πρέπει όμως να γίνουμε και πιο αποτελεσματικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί το μέγεθος της προσαρμογής και της προόδου που έχει επιτελεστεί.

«Εάν συνεχίσουμε με γενναιότητα το δρόμο της προσαρμογής, οι κόποι του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν, η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου