Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αποζημιώσεις 10.000 ευρώ στα μαγαζιά του κέντρου για τα επεισόδια

ην απόφαση να αναμορφωθεί η νομοθεσία για τη διοργάνωση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας έλαβε η κυβέρνηση στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που ακολούθησε αυτής που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα σήμερα υπό την προεδρία του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθούν σε πρώτη φάση από περίπου10.000 ευρώ σε 170 επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας που επλήγησαν από τα επεισόδια, ενώ θα συσταθεί και επιτροπή η οποία μετά από αποτίμηση των ζημιών θα αποφασίσει επιπλέον ενισχύσεις όπου και αν χρειάζεται.
Παράλληλα, η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της θέσπισης όρων και προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή πορειών και διαδηλώσεων, αποφάσισε να ζητήσει και να επεξεργαστεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας τη σχετική πρόταση που είχε εκπονήσει προ διετίας.
Σύμφωνα με αυτή, πέντε μέρες πριν τη διεξαγωγή διαδήλωσης οι διοργανωτές θα ζητούν έγγραφη άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, ο διοργανωτής θα αναλαμβάνει την ευθύνη αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιών εκτός αν έχει ζητήσει μέτρα περιφρούρησης από την αστυνομία, καθώς και όλες οι διαδηλώσεις υποχρεωτικά θα καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Υπογραμμίζεται ότι από τα παραπάνω μέτρα-προτάσεις εξαιρούνται οι μεγάλες πορείες σε πανελλαδικές απεργίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αναδημοσίευση από: www.tragiko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου