Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό είναι το νέο Μνημόνιο

Ούτε δύο 24ωρα δεν έχουν στη διάθεσή τους οι βουλευτές για να διαβάσουν, πολύ περισσότερο για να κατανοήσουν κιόλας, τα νομικά κείμενα εκατοντάδων σελίδων που περιγράφουν τη νέα δανειακή σύμβαση που θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία.


Αυτό είναι το νέο Μνημόνιο


Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή της Βουλής και αύριο βράδυ θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), το οποίο θα κατατεθεί αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο, που διχάζει ήδη τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και των δύο μεγάλων κομμάτων, θα έρθει σε τρία άρθρα: ένα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα τελευταίο που θα εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα».

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αργότερα, σε διάστημα 15-20 ημερών, με σχετικό εφαρμοστικό νόμο, όπως έγινε μετά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου