Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Χημικά στο Σύνταγμα-ένταση στην Πανεπιστημίου






Ένταση επικρατεί από τις 19:40 στην πλ. Συντάγματος, καθώς άνδρες των ΜΑΤ, αρχικά απώθησαν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου, ενώ λίγο αργότερα πέταξαν χημικά εναντίον τους και προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου. Παράλληλα, μικρή ένταση επικράτησε στην οδό Πανεπιστημίου.

Την αγανάκτηση τους για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα μέτρα της τρόικα, διαδηλώνουν στο Σύνταγμα οι Έλληνες πολίτες. Η Λ. Αμαλίας έκλεισε εκ νέου λίγα λεπτά πριν τις 17:00 από διαδηλωτές, που ανήκουν σε αριστερές οργανώσεις, σωματεία, μοτοσικλετιστές και το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ραντεβού για το απόγευμα.

Προηγουμένως, από τις 10:30 το πρωί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, οι υπάλληλοι του υπό κατάργηση οργανισμού ΟΕΚ και εκατοντάδες ακόμη πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η Λεωφόρος Αμαλίας έκλεισε για περίπου 3 ώρες, όπως και η Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της Σέκερη. Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου