Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Bρέθηκαν τα χρήματα για τις επικουρικές συντάξεις: Πρόστιμο 204 εκ. ευρώ σε βενζινάδικο της Κρήτης!

Πρόστιμο ύψους 202,4 εκατ. ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ σε ένα πρατήριο καυσίμων της Σητείας, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πιο κραυγαλέα από τις εκατοντάδες των προστίμων που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες για λανθασμένες ή εκπρόθεσμες δηλώσεις πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα «Ήφαιστος» του υπουργείου Οικονομικών.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι αν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ είναι σωστά, ο συγκεκριμένος πρατηριούχος κατάφερε να διοχετεύσει στην αγορά σε διάστημα πέντε μηνών, από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 2011, περισσότερα από 103 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 5% της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης σε όλη τη χώρα για ολόκληρο το 2010.

Προσθέτει μάλιστα σκωπτικά ότι «δεν χρειάζεται να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις για να εγκριθεί η δεύτερη δανειακή σύμβαση από την τρόικα, γιατί τα χρήματα βρέθηκαν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, μόνο στην Κρήτη το ΣΔΟΕ έχει επιβάλει μέχρι στιγμής πρόστιμα σε 205 πρατήρια καυσίμων.

Σε 34 από αυτά τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι πρατηριούχοι ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν πολλά πρατήρια που πρέπει να καταβάλουν από 200.000 μέχρι 500.000 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου