Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση στο Σύνταγμα-τραυματίστηκε πολίτης

Με υπέρμετρο ζήλο οι αστυνομικές δυνάμεις, λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, απομάκρυναν βίαια, τους διαδηλωτές. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο και παρέλαβε τον τραυματία. Στο σημείο βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες.





Παρακολουθήστε το video από την ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.



Από το πρωί, τα εργατικά συνδικάτα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στην Ομόνοια αντίστοιχα κατά των νέων μέτρων και του μνημονίου.




Η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικότερους δρόμους διεκόπη μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.



Οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 3.000.



Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι αισθητή, με περισσότερους από 6.000 ένστολους να βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.


Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κορυφωθούν την Κυριακή με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στις 17.00 το απόγευμα, λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο.



Σήμερα απεργούν και μετέχουν και στα συλλαλητήρια:

- H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
- Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
- Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.
- Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
- Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικα.



Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και το Σάββατο το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, από τις 10.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, και το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Πάντως, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αεροπορικές πτήσεις, καθώς στην 48ωρη απεργία δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων

Τριήμερη πανελλαδική αποχή από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης - Πέτρος Σιδερέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου