Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, πανευρωπαϊκή μέρα υπέρ της Ελλάδας!


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, πανευρωπαϊκή μέρα υπέρ της Ελλάδας!«Είμαστε όλοι Έλληνες». Με αυτό το σύνθημα οι Ευρωπαίοι θα βγουν στους δρόμους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, διαδηλώνοντας υπέρ της Ελλάδας και των αιτημάτων των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, μια φιλελληνική «εκστρατεία» έχει κάνει την εμφάνισή της, με δημόσια πρόσωπα να εκφράζονται υπέρ της Ελλάδας, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες να προβάλλουν θετικά μηνύματα για τη χώρα μας, όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος».
«Όταν ένας λαός δεν παραδέχεται επίθεση, όλοι οι λαοί δέχονται επίθεση», είναι η φράση με την οποία ξεκινά ανακοίνωση του γαλλικού συνδικάτου «Solidaire», από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό κίνημα υπέρ της Ελλάδας. Παραθέτοντας το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που θα κατεβάσει κάτω από το όριο της φτώχειας χιλιάδες Έλληνες, τα βέλη στρέφονται στο μέρος της ελληνικής κυβέρνησης.
Παγκόσμια αλληλεγγύη
«Ο ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι Έλληνες έχουν ανάγκη την παγκόσμια αλληλεγγύη και ζητούν τη στήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», επισημαίνεται.
Για «ευρωπαϊκή και διεθνή δικτατορία» γίνεται λόγος στην ανακοίνωση, καταδεικνύοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρόικα και τις χρηματικές αγορές ως υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο προτού αυτά τα μέτρα γενικευτούν. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη».
Ο ένας πίσω από τον άλλον κλείνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο, επιλέγοντας την ημέρα και το μέρος όπου θα συναντηθούν, μέσα από τις σελίδες ων Αγανακτισμένων στην ιστοσελίδα του Facebook.
Ήδη οι Γάλλοι έδωσαν ραντεβού για το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στον Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο Παρίσι, αφού πρώτα διαδηλώσουν έξω από την ελληνική πρεσβεία της πόλης, ενώ αναμένονται και οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου