Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο

Οδομαχίες και επεισόδια που συνεχίστηκαν έως και περίπου τις 3.30 το μεσημέρι και απαντήθηκαν με χρήση χημικών επικράτησαν από το πρωί στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ, στην οδό Φιλελλήνων. Στον Ερυθρό Σταυρό έχουν μεταφερθεί δύο ελαφρά τραυματίες.


Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο
Με επεισόδια σημαδεύτηκε για μία ακόμη φορά η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα του νέου Μνημονίου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, όταν οι ομάδες των νεαρών που συμμετέχουν στη διαδήλωση πέταξαν αρχικά πέτρες και ξύλα εναντίον των ΜΑΤ, στη συμβολή Φιλελλήνων και Οθωνος και βόμβες μολότοφ, εναντίον των αστυνομικών στην οδό Μητροπόλεως.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει χρήση χημικών, ενώ αυτή την ώρα υπάρχουν αψιμαχίες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, καθώς και στα Προπύλαια.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει γίνει μία προσαγωγή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και τραυματισμοί.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο

Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το πρωί οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας.
Στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Πειραιώς, κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ, όπου πραγματοποίησαν το πρωί συμβολική κατάληψη από μέλη του, τα οποία έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό με συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο
Ο Γιώργος Πέρρος, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι η κίνηση αυτή είναι συμβολική, καθώς το υπουργείο Εργασίας είναι κομμάτι της κυβέρνησης και ένας ισχυρός μοχλός για την επιβολή των βαρβάρων μέτρων.
Νωρίτερα, τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην προώθηση του νέου μνημονίου από την κυβέρνηση, το οποίο όπως υποστηρίζουν «έχει στόχο την απόλυτη εξαθλίωση του λαού».
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε ότι «υπάρχει μόνο ένας δρόμος, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η διαγραφή του χρέους».
Επίσης, υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Οικονομικών από εργαζόμενους σε αυτό και Υγείας από εργαζόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας. Επίσης, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη στο κτήριο της Νομικής στην οδό Σίνα.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο
Διήμερο απεργιακό μπλακ άουτ
Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, τις ΔΕΚΟ, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στα λιμάνια κ.ά.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».
Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο
Κλειστό και το Εθνικό Θέατρο
Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο, 10 και 11 Φεβρουαρίου, λόγω της προγραμματισμένης απεργίας ΓΣEΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις στις 10 και 11 Φεβρουαρίου μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δύο εβδομάδων- έως και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου- για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο

Μπορούν επίσης, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.
Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς
Μόνο με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και για συγκεκριμένες ώρες- θα μπορεί να μετακινηθεί το επιβατικό κοινό την Παρασκευή και το Σάββατο, αφού οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο
Το διήμερο, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, θα λειτουργήσει από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.
Χειρόφρενο τραβούν το μετρό, το τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.
Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν επίσης οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Κανονικά θα εκτελούνται οι πτήσεις, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία.
Δύο τραυματίες ύστερα από οδομαχίες στο κέντρο

Συλλαλητήρια και στην Θεσσαλονίκη
Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ρης πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ η οποία ξεκίνησε σήμερα.
Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, έξω από το ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οδό Δαναϊδών.
Με την πορεία ενώθηκαν επίσης τα «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.
Συγκεντρώσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας. Επιπλέον, την Κυριακή στις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου