Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δακρυγόνα και κουκολοφόροι "πλήγωσαν" 100.000 πολίτες που βγήκαν στους δρόμους

 


 
Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει από το ξημέρωμα η Αθήνα, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου να αποκαταστήσουν κάποια τάξη, η εικόνα είναι απελπιστική.

Η Σταδίου, η Αθηνάς, η Ιπποκράτους, η Εμμ. Μπενάκη, η Φειδίου, η Ακαδημίας παραπέμπουν σε συνθήκες πολέμου. Περί τα 50 ιστορικά κτήρια έχουν καεί ή και ολοσχερώς καταστραφεί - ανάμεσά τους οι παραδοσιακοί κινηματογράφοι Αττικόν και Άστυ, με την πυρκαγιά στο δεύτερο να θυμίζει ότι κάποτε εκεί είχε στηθεί το στρατηγείο του ΕΑΜ.

Δεκάδες καταστήματα γνωστών εμπορικών ονομάτων, όπως το Kosta Boda, το Starbucks, δεκάδες υποκαταστήματα τραπεζών, καφετέριες, βιβλιοπωλεία, περίτπερα, αυτοκίνητα, κυριολεκτικά μια πόλη διαλυμένη - και στα άψυχα και στις ψυχές των Αθηναίων...

Το Κέντρο της πρωτεύουσας μετατράπηκε την Κυριακή σε πεδίο μάχης και η δράση των γνωστών - αγνώστων, οι οποίοι αιφνιδίασαν και πάλι την ΕΛ.ΑΣ (διαβάστε εδώ ρεπορτάζ σχετικά με τις βαρύτατες ευθύνες της) πέρασαν σε δεύτερο σκηνικό τη διαδήλωση των πάνω  από 100.000 πολίτων, που είχε ως στόχο τα πρωτοφανή μέτρα που συνοδεύουν το δεύτερο Μνημόνιο.


{SEO}

Κοντά σε αυτά έγινε πλιάτσικο σε πολλά καταστήματα με ρούχα, ηλεκτρικά είδη και κάβες από το Πανεπιστήμιο έως το Μοναστηράκι καθώς επίσης και σε οπλοπωλείο στην Ομόνοια. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, από το κατάστημα στην Ομόνοια πήραν σπαθιά και αεροβόλα, ενώ τραυματίσθηκαν - ευτυχώς όχι ιδιαίτερα σοβαρά - πάνω από 60 πολίτες, με τις καταγγελίες για εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών άνευ λόγου και αιτίας να είναι εκατοντάδες από χτες το βράδυ ως σήμερα το πρωί.

Κοντά τους και περίπου 100 τραυματίες αστυνομικοί - αρκετοί εκ των οποίων βρέθηκαν και στο χειρουργείο - καθώς και πυροσβέστες στους οποίους επιτέθηκαν με μανία οι κοικουλοφόροι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο ακραίων δυνάμεων...

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό των θλιβερών επεισοδίων, τα οποία κάλυψε με πολύωρη ζωντανή σύνδεση και με συνεχή ρεπορτάζ, βίντεοι και φωτογραφίες το protothema.gr με τους Πέτρο Κατσάκο, Ηλιάνα Γαβαλά. Χρήστο Χατζησπύρου, Ηλιάνα Φωκιανάκη και Βασίλη Δαλιάνη και με την τεχνική βοήθεια των Νίκου Ηλιόπουλου, Δημήτρη Μυλωνά, Γιάννη Μπιστογιαννάκη και Νίκου Βεντουράκη.

Το Σαββατοκύριακο στο πόδι βρέθηκε κατά των μέτρων όλη η χώρα με συγκεντρώσεις, πορείες και καταλήψεις (διαβάστε εδώ σχετικά) ενώ σοβαρότατα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στην πόλη του Βόλου. Και, βεβαίως, τα βλέμματα των ξένων ΜΜΕ ήταν στραμμένα καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Ελλάδα (δείτε εδώ σχετικά) με χαρακτηριστικούς τίτλους του τύπου "Οι βουλευτές ψηφίζουν, η Αθήνα καίγεται"...
prwto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου