Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες στο Σύνταγμα


13.00- Χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν μπροστά από το κοινοβούλιο εκφράζοντας την οργή τους για το νέο πακέτο σκληρών μέτρων που δρομολογεί η κυβέρνηση.

12.20 – Ώρα με την ώρα εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώνονται τόσο στη Λεωφόρο Αμαλιάς όσο και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όσο και στις εισόδους του κοινοβουλίου.



12.10- Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

11.15 – Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας. Σε εξέλιξη και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μπροστά από το κοινοβούλιο.

11.00 – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.



Παραλύει η χώρα από το τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την 48ωρη γενική απεργία που αποφάσισαν για σήμερα , Παρασκευή και αύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα με την 48ωρη απεργία, τα συνδικάτα -που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο- καλούν και σε συγκεντρώσεις .

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί και το Σάββατο, συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα (17:00) έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει προγραμματίσει για σήμερα, Παρασκευή, στις 11.00 το πρωί το ΠΑΜΕ.

Στις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει το νέο πακέτο μέτρων αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΓΣΣΕ, Θάνος Βασιλόπουλος τόνισε ότι: «Στοχεύουν στην εξαθλίωση, θέλουν να κάνουν μια Ελλάδα γελοία, ηλίθια και τελειωμένη». Και πρόσθεσε «Θα πρέπει να δώσουμε την απάντηση που πρέπει, να στείλουμε στο διάλο όλη αυτή την άθλια συμμορία». Από την πλευρά του ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για δακρύβρεχτη πολιτική και πολιτική απάτη επισημαίνοντας ότι: «Δείξανε ποιοι εκπροσωπούν σήμερα την Ελλάδα και πως κάνουν τις διαπραγματεύσεις».



Χωρίς συγκοινωνίες η Αττική

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει την Παρασκευή και το Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ , ο προαστιακός και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ποιοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία

• H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
• Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
• Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
• Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
• Οι τραπεζικοί υπάλληλοι.

Αποχή δικηγόρων

Τέλος, τριήμερη πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου