Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα οργής





Την αγανάκτηση τους για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα μέτρα της τρόικα, διαδηλώνουν στο Σύνταγμα οι Έλληνες πολίτες.

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να βρίσκονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε ιστορικό χαμηλό, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ συγκάλεσαν στις 10:30 πανεργατικό συλλαλητήριο, μία ημέρα μετά τις συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Παράλληλα το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ραντεβού για το απόγευμα, το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 16:00, ενώ στις 18:00 είναι η ώρα προσυγκέντρωσης διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

H zougla.gr και το zougla radio βρίσκονται από νωρίς στο κέντρο και με απευθείας συνδέσεις από όλα τα σημεία θα σας μεταφέρουν το κλίμα των συγκεντρώσεων.

«Να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας ενάντια στα μέτρα και τις απαράδεκτες απαιτήσεις των Τροϊκανών που επιχειρούν να καταλύσουν το σύνταγμα που ποδοπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης που τελικά τραυματίζουν τη Δημοκρατία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και τονίζει πως θα συνεχίσει τη μάχη με όλα τα μέσα που διαθέτει, προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Εδώ και δυο χρόνια με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με τη ψήφιση του δεύτερου, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καταργούν το εργατικό δίκαιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ το Σύνταγμα παραβιάζεται», δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος.

Προαναγγέλλουν γενική απεργία

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων εργαζομένων στο Δημόσιο και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων. Επίσης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Νέα Γενική Απεργία, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε., το αμέσως επόμενο διάστημα και με αιχμή το χρόνο υλοποίησης των αντεργατικών μέτρων», αναφέρει ανακοίνωση.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Για «σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις» έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θόδωρος Κούτρας και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

Δείτε τις φωτογραφίες από το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ το πρωί στο Σύνταγμα:





Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου