Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Διχάζει τους Γερμανούς η Ελλάδα

  Διχασμένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί σχετικά με το σενάριο χρεοκοπίας της Ελλάδας, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων ζητεί να αποδεχθούν οι χώρες της Ευρώπης τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ ακριβώς ίδιο είναι το ποσοστό εκείνων που έχουν την αντίθετη άποψη.

Παρόλα αυτά, το 66% των ερωτηθέντων αμφισβητεί τη θέληση της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, ενώ μόλις στο 27% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι γίνονται κάποια σοβαρά βήματα στη χώρα.

Το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά πάντως ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει δυσάρεστες συνέπειες και για την οικονομία της Γερμανίας, ενώ στο 17% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι θα έχει θετικές συνέπειες.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) συγκεντρώνει 37%, κερδίζοντας δύο μονάδες από τον περασμένο μήνα, και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και φθάνουν το 29%.

Τη διαχείριση της κρίσης από τη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ εγκρίνει το 69%, ενώ γενικότερα θετική γνώμη για την Άνγκελα Μέρκελ έχει το 77% των ερωτηθέντων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου