Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού….



Όλοι βλέπουμε και ζούμε αυτά που γίνονται ερήμην μας. Όλοι βλέπουμε εμβρόντητοι τον εξελισσόμενο παραλογισμό. Η πολιτική ολιγαρχία του τόπου, οχυρωμένη πίσω από ένα αδύναμο Σύνταγμα που το χρησιμοποιεί αλακάρτ (και στην ουσία το έχει defacto καταργήσει),  έχει βάλει το λαό στη γωνία και τον τρομοκρατεί συνεχώς για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ντόπιων κρατικοδίαιτων νταβατζήδων και διεθνών τοκογλύφων.
Η τράπουλα είναι σημαδεμένη και το παιχνίδι είναι στημένο. Ο λαός είναι στο περιθώριο. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε τους κανόνες του «παιχνιδιού». Πρέπει να κάνουμε το πολιτικό «παιχνίδι» τίμιο. Πρέπει να βάλουμε…. το λαό στη θέση του αφεντικού, όπως απαιτεί ένα γνήσιο δημοκρατικό πολίτευμα.
Μετά απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν, δυναμώνει (όπως ήταν επόμενο) συνεχώς η γνωστή πρωτοβουλία πολιτών για την σύγκλιση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για ριζική αλλαγή του Συντάγματος. Για την ριζική δηλαδή αλλαγή των κανόνων του πολιτικού «παιχνιδιού». Η διακήρυξη της πρωτοβουλίας και τα ονόματα των πολιτών, που την έχουν συνυπογράψει, εμφανίζονται, κατά γεωγραφική περιοχή, στην ιστοσελίδα  www.neosyntagma.net Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να γίνει φίλος στη σχετική σελίδα του facebook στη διεύθυνση  www.facebook.com/groups/neosyntagma/   και να καταθέτει εκεί τις προτάσεις και τις απόψεις του.
Την Δευτέρα 13-2-2012 και ώρα 5 μμ σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, τρίτος όροφος, θα γίνει μια πρώτη συνάντηση, όσων εκ των πολιτών έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της πρωτοβουλίας και θέλουν ταυτόχρονα να συμμετάσχουν ενεργά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πρώτος πυρήνας που θα προγραμματίσει και θα δρομολογήσει τις επόμενες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου